Ziare.com

Romanian Fashion Week prezinta "Iasi-Shanghai"

Marti, 08 Iunie 2010, ora 15:09

   

Romanian Fashion Week prezinta "Iasi-Shanghai"
Romanian Fashion Week lanseaza cel mai mare proiect international de moda, adica Saptamana Modei Romanesti, la expozitia mondiala de la Shanghai, in perioada 9 - 15 iulie, care va fi organizat de catre Asociatia FIT (Future In Textile) in cooperare cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Ministerul Afacerilor Externe.

Colectiile participante la Romanian Fashion Week in 9-10 iunie 2010, care se va desfasura la Iasi, vor fi si ele prezentate, intr-o defilare comuna, pe podiumul din cadrul Greenopolis, pavilionul Romaniei la Shanghai, informeaza un comunicat al MAE remis Ziare.com.

In acest sens se vor alege cate 3-4 piese din creatia fiecarui designer pentru a fi incluse intr-o defilare de moda ce se va realiza de 3 ori pe zi in fiecare din cele 7 zile alocate evenimentului. De asemenea, cel mai creativ outfit al fiecarui designer va fi selectat in vederea reproducerii sale pe material natural alb accesorizarea lui ramanand la latitudinea designerului.

Vor fi realizate astfel circa 30 de tinute ce vor respecta conceptul creativ general al pavilionului romanesc Greenopolis, tinute care vor fi incluse intr-o expozitie permanenta care va fi inaugurata pe data de 9 iulie. tinutele vor ramane expuse pana la sfarsitul
expozitiei.

Vor participa Adelina Ivan, Alina Latan, Andra Clitan, Andreea Musat, Andreea Tincu, Cristina Nichita, George Hojbota, Irina Marinescu+twenty(2)too, Irina Schrotter, Jolidon, Kinga Varga, Lena Criveanu, Lucian Broscatean, Lucian Pop, Mihaela Glavan, Mircea Barbulescu, Mirela Diaconu, Papucei, Razvan Ciobanu, Stephan Pelger si Violeta Gaburici.

Si arta romaneasca merge la Shanghai

Se va realiza de asemenea un film care va prezenta o radiografie la zi a industriei
de fashion din Romania prin prisma celui mai important eveniment al sau: Saptamana
Modei Romanesti de la Iasi, 9-10 iunie.

Acest film va rula in toate perioadele aferente intervalului 9-15 iulie, pe toate ecranele de prezentare. Filmul va fi insotit de comentarii in limba chineza si engleza si va cuprinde de asemenea si scurte saluturi ale designerilor romani participanti la acest eveniment, saluturi in limba chineza.

Alaturi de aceste evenimente Romanian Fashion Week propune si o expozitie colectiva
de fotografie, semnata de cei mai cunoscuti fotografi romani : Cosmin Bumbut, Cosmin
Gogu, Alexandru Paul, Marius Baragan, Gabriel Hennessey, Alex Galmeanu si Tibi
Clenci avand ca tema "Ecologia " .
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 919 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor