Cauze surprinzatoare ale infertilitatii

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 18:57
3194 citiri
Cauze surprinzatoare ale infertilitatii
Foto: boldsky.com

Statistic, 6 din 10 cupluri au probleme de fertilitate, iar 3 cupluri din 10 nu pot avea urmasi fara ajutorul medicilor. Se considera ca un cuplu are probleme de fertilitate atunci cand nu a reusit sa conceapa un copil vreme de doi ani, timp in care niciunul nu a folosit metode de contraceptie.

Pe langa stres, care este una din cauzele principale ale infertilitatii, exista si motive neasteptate care pot duce la acelasi rezultat, scrie boldsky.com .

Ciocolata si cafeaua pot sa duca la infertilitate, mai ales in ceea ce le priveste pe femeile care sunt foarte sensibile la cafeina. Aceasta substanta este un inamic recunoscut al hormonilor care sustin fertilitatea. Evident ca abuzul de ciocolata poate sa fie un factor care sa favorizeze inferitilitatea.

Mersul pe bicicleta este nerecomandat femeilor care vor sa ramana insarcinate. In perioadele fertile si in zilele de dupa este nerecomandat acest tip de miscare.

Problemele dentare si infectiile gingivale sau bolile ortodontice, mai ales in cazul femeilor, pot duce la imposibilitatea de a rconcepe.

Obezitatea poate duce, de asemeni, la probleme serioase de fertilitate. Daca o femeie slabeste circa 10% din masa sa corporala, sansele sa ramana insarcinata cresc cu circa 25%. In cazul femeilor obeze si supraponderale activitatea hormonala este grav perturbata, pentru ca in organismul lor exista o concentratie mare a unui anumit hormon care functioneaza ca un contraceptiv natural.

Excesul de antioxidanti are ca efect un intreg proces care poate duce la blocarea capacitatii de a avea urmasi. Antioxidantii sunt necesari organismului, dar in exces pot duce la infertilitate. Efecte similare au si pilulele cu antioxidanti, dar si cremele si lotiunile care sunt foarte bogate in acestia. Efectul contraceptiv inceteaza daca nu le mai folosesti.

#infertilitate cauze, #antioxidanti exces efecte adverse, #infertilitate factori, #cofeina fertilitate, #obezitate conceptie , #femei