Cum sunt percepute casnicele

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 19:17
2355 citiri
Cum sunt percepute casnicele
Foto: 7sur7.be

Mamele care decid sa ramana acasa pentru a-si creste copiii, dupa nastere, se confrunta din ce in ce mai des cu ideea ca sunt niste "puturoase, proaste si deloc atragatoare".

Potrivit psihologului britanic Aric Sigman, specialist in problemele dezvoltarii copilului, aceasta prejudecata ar trebui tratata cu la fel de mare seriozitate precum rasismul sau sexismul, a declarat el intr-o conferinta de presa recenta, scrie 7sur7.be.

Aceste prejudecati se exprima in clisee peiorative, precum cel care spune ca "Ai castigat un copil, ai pierdut un creier" sau altele, conform carora mamele casnice "s-au lobotomizat in mod voit".

El reaminteste ca legatura dintre mama si copil, in special in primii ani, este benefica pentru copil. "Societatea ar trebui sa se intrebe de ce a ajuns acest lucru sa fie controversat", afirma psihologul britanic.

Sally Goddard Blythe, si ea experta in dezvoltarea copilului, in Marea Britanie, este de acord cu spusele colegului sau de breasla. "Suntem singurele mamifere care separa in mod deliberat mama de copilul sau din motive economice si sociale, inainte ca acesta sa fie capabil din punct de vedere fizic sa se descurce de unul singur", afirma aceasta.

#casnice prejudecati, #femeie crestere copil, #femeie concediu crestere copil , #femei