Exercitii de forta pentru femei

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 22:35
3004 citiri
Exercitii de forta pentru femei
Health

Atunci cand faci antrenamente de forta, corpul consuma in principal carbohidrati, acestia fiind sursa preferata de energie a organismului.

Health.com a evidentiat un complex de exercitii fizice pentru forta, destinat femeilor, care iti tonifiaza numeroase grupuri de muschi de pe intreg corpul.

Lucreaza toate exercitiile de mai jos de 2-3 ori pe saptamana, dar nu in zile consecutive, ci lasand cate o zi pauza, si odihneste-te 30-60 de secunde dupa fiecare set.

1. Genuflexiuni cu greutati deasupra capului

A. Tine cate o greutate de cate 2 kilograme in fiecare mana, stai cu picioarele usor departate si coatele indoite in asa fel incat greutatile sa fie la nivelul umerilor. Indoaie genunchii si lasa-te spre podea, dar doar pana cand genunchii ajung pe aceeasi linie verticala cu varfurile picioarelor.

B. Impinge in calcaie pentru a te ridica si intinde bratele in acelasi timp, ducand greutatile deasupra capului. Revino la pozitia initiala. Lucreaza 3 seturi a cate 15 repetari.

2. Ramat cu gantera

A. Stai in picioare tinand o greutate de 2-4 kilograme in mana stanga. Apleaca-te in fata in asa fel incat spatele sa stea drept, aproape paralel cu podeaua, sprijinindu-te cu mana dreapta de spatarul unui scaun. Intinde bratul stang spre podea, iar piciorul stang du-l in spate, tot paralel cu podeaua (corpul formeaza astfel un de T).

B. Indoaie incet cotul stang pana cand acesta ajunge lipit de trunchi. Stai asa pentru un moment apoi intinde din nou bratul spre podea. Repeta de 15 ori apoi lucreaza si cu bratul drept si piciorul drept, repetand tot de 15 ori. Din acest exercitiu trebuie sa faci 3 seturi.

3. Urcat de trepte

A. Tine o greutate de doua kilograme in fiecare mana, bratele pe langa corp, si pune piciorul stang pe un scaun (dreptul ramane pe podea).

B. Impinge in piciorul stang urcandu-te pe scaun, iar piciorul drept indoaie-l pana cand coapsa ajunge paralela cu podeaua. In acelasi timp indoaie coatele ducand greutatile la nivelul umerilor. Revino la pozitia initiala. Repeta de 15 ori si lucreaza apoi si pe partea cealalta tot de 15 ori. Toate acestea repeta-le de 3 ori.

4. Inot de delfin

A. Intinde-te pe podea cu fata in jos, sprijinindu-te pe degetele de la picioare. Pune antebratele pe podea si ridica-te tinand corpul paralel cu podeaua.

B. Inspira in timp ce iti ridici soldurile astfel incat corpul sa formeze un V intors. Revino incet la pozitia initiala expirand. Lucreaza 3 seturi a cate 15 repetari.

5. Fandare reverenta

A. Stai cu picioarele usor departate, palmele pe solduri. Fa un pas mare in spate cu piciorul stang, ducandu-l peste cel drept. Indoaie genunchii ca si cum ai face o reverenta, intinzand bratul stang spre podea, in fata, tot peste piciorul drept.

B. Revino la pozitia initiala. Repeta de 15 ori apoi schimba piciorul si bratul si repeta tot de 15 ori. Lucreaza cate 3 seturi.

6. Plutind pe burta

Intinde-te pe podea cu fata in jos. Inspira in timp ce intinzi bratele si picioarele, ridicandu-le de pe podea cat de sus poti; expira in timp ce revii incet la pozitia initiala. Lucreaza 3 seturi a cate 15 repetari.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#exercitii forta femei, #exercitii forta , #femei