Femeile de peste 50 de ani, mai fericite decat pustoaicele - studiu

Joi, 14 Martie 2013, ora 11:53
10207 citiri
Femeile de peste 50 de ani, mai fericite decat pustoaicele - studiu
Foto: Daily Mail

Femeile mai in varsta se simt mai bine decat cele tinere, sustin cercetatorii. Acestea fac mai multa miscare, au parte de o viata sexuala mai buna si se simt mai fericite.

Femeile de peste 50 de ani din ziua de astazi se simt tot mai implinite odata cu inaintarea in varsta. Sexul, starea de bine, dar si relatiile s-au imbunatatit dupa jumatate de secol de viata in cazul multor doamne, indica un studiu recent, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii au chestionat 1.500 de femei, cu varste cuprinse intre 20 si 65 de ani, si au aflat ca cele de peste 50 de ani erau mai fericite si mai aventuriere decat in tinerete.

Jumatate dintre ele au afirmat ca se simt mai implinite de cand au implinit 50 de ani si ca viata lor sexuala si realatiile s-au imbunatatit. Studiul a scos la iveala ca una din cinci femei mai in varsta de 50 de ani face sex cel putin o data pe saptamana, la fel ca tinerele de 20 de ani, iar 27% dintre doamne au marturisit ca acum le face mai multa placere ca niciodata.

Mituri despre femei, demontate de stiinta

In cazul femeilor mai in varsta aflate intr-o relatie stabila, aproape jumatate au afirmat ca relatiile lor sunt departe de a fi plictisitoare si ca le place sa isi petreaca timpul cu partenerii mai mult de cand au implinit 50 de ani. Tot 50% dintre doamne au mentionat ca inca apreciaza lenjeria intima eleganta si ca obisnuiesc sa isi asorteze sutienul cu slipii pentru un aspect seducator.

Ce pot pati femeile care nu sunt active acasa

Totodata, doamnele stiu cat de importanta este miscarea pentru ele, cercetarea descoperind ca femeile de peste 50 de ani sunt mai active decat cele tinere. Mai mult, 42% dintre respondente au spus ca au inceput sa practice aerobic anul trecut. Peste 90% dintre femei au marturisit ca nu s-au conformat regulilor si traditiilor invatate de la mamele lor si ca se simt mai apropiate de fiicele lor ca varsta.

#femei varsta, #femei varsta stare, #viata sexuala femei varsta, #fericire femei , #femei