Lovitura dura pentru barbati: Cum li se spulbera un motiv de mandrie si lauda

Vineri, 15 Mai 2015, ora 12:07
12989 citiri
Lovitura dura pentru barbati: Cum li se spulbera un motiv de mandrie si lauda

Barbatii s-au considerat intotdeauna superiori femeilor in ceea ce priveste sofatul. Un studiu recent, realizat la Londra, demonstreaza insa ca nu prea au motive de mandrie.

In cadrul unor teste, dar si cand au fost observati in intersectii aglomerate, fara ca soferii sa stie asta, femeile s-au prezentat mai bine decat barbatii, relateaza Daily Express.

In intersectii, barbatii au riscat mult, au condus cu viteza, nu au pastrat distanta regulamentara si au folosit telefonul mobil in timp ce sofau.

Interesant e insa faptul ca doar 28% dintre femei cred ca sunt mai buni soferi decat barbatii. 13% dintre barbati considera femeile superioare la volan, a mai aratat studiul realizat in Marea Britanie.

Evaluati folosindu-se 14 criterii, soferii barbati au obtinut 19,8 puncte, din totalul de 30, iar femeile - 23,6.

Barbatii nu se simt in siguranta cand femeia sofeaza

Rezultatele testului au mai aratat ca abilitatile ce tin de sofat pe care participantii la studiu credeau ca le au sunt diferite de cele reale. Mai cu seama barbatii au tendinta de a se supraevalua.

"Datele nu mint", a declarat instructorul Neil Beeson, implicat in studiu, care a recunoscut ca el insusi a fost surprins de rezultat, afirmand ca pana acum a fost de parere ca barbatii invata mai usor si aplica mai bine informatiile inmagazinate.

#femei stil sofat, #barbati volan statistici, #femei soferite statistici, #femeile mai buni soferi , #femei