Mituri despre femei, demontate de stiinta

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 23:15
4965 citiri
Mituri despre femei, demontate de stiinta
Foto: Fox News

Femeile nu sunt chiar atat de diferite de barbati. Un nou studiu stiintific arata ca anumite mituri despre femei s-au perpetuat fara niciun motiv temeinic.

Studiul stiintific a aparut in revista "Journal of Personality and Social Psychology". Conform Fox News, cercetatorii au facut 13 studii, urmarind 122 de caracteristici in cazul a 13.301 oameni.

Concluzia lor este ca diferentele intre barbati si femei nu sunt chiar atat de mari pe cat se credea. Iata cateva dintre miturile legate de femei, rezultate si din alte studii de specialitate:

Ea nu vrea la fel de mult sex

Barbatii cred ca femeile nu se gandesc la sex tot atat de des ca ei. Un studiu din 2011, aparut in "Journal of Sex Research", arata ca barbatii se gandesc in medie de 19 ori pe zi, in comparatie cu femeile, care se gandesc la sex de 10 ori pe zi.

Adevarul este ca dorinta sexuala a femeilor creste odata cu trecerea timpului, dupa cum arata un studiu de specialitate aparut in "The Journal of Sexual Medicine", acesta luand in calcul 806 femei de peste 40 de ani.

Ea este dominata de emotii

Femeile sunt mai dominate de emotii decat barbatii. Creierul unei femei este mult mai activ din acest punct de vedere. Totusi, un studiu arata ca barbatii se implica mai mult din punct de vedere emotional intr-o relatie. Ei sunt mult mai incurajati decat partenerele atunci cand totul merge bine in relatia cu femeia iubita.

E obsedata de cumparaturi

Se stie ca femeilor le place sa faca cumparaturi. Un sondaj realizat recent in Marea Britanie arata ca un barbat mediu cheltuie in jur de 40 de dolari pe saptamana din cauza impulsului sau de a cumpara cate ceva. Femeile cheltuie doar 30 de dolari, arata acelasi sondaj facut de compania britanica Npower.

Un alt studiu arata ca 60% dintre barbati prefera sa faca cumparaturi online, cautand produse de ingrijire personala, si chiar le place acest lucru. Femeilor le place intr-o proportie de 52% sa cumpere diverse produse de frumusete online.

#mituri femei sex, #mituri femei shopping , #femei