Psihologie pe intelesul tau, cu Alina Pavel: De ce si despre ce vorbesc femeile?

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 08:37
5670 citiri
Psihologie pe intelesul tau, cu Alina Pavel: De ce si despre ce vorbesc femeile?
Foto: Arhiva personala Alina Pavel

Daca intrebi un barbat asa ceva, iti va spune ca habar nu are. Si unei femei, daca-i pui intrebarea asta, ii va fi dificil sa raspunda exact.

Zilele trecute m-am intalnit cu doi prieteni pe care, fiindca aveam in cap sa scriu acest articol, i-am intrebat daca stiu de ce si despre ce vorbesc femeile.

Unul a zis ca oricum vorbesc foarte muuult si nu, nu are nici o idee despre ce. Celalalt mi-a zis ca nici el habar nu are ce sa-mi raspunda la intrebare, dar e foarte curios care e raspunsul.

Ei bine, barbatii si femeile au un singur motiv comun pentru care vorbesc.

De fapt, barbatii au un singur motiv pentru care vorbesc: sa rezolve o problema. Avand partea stanga a creierului mai dezvoltata, barbatii sunt orientati spre solutii si se concentreaza pe a rezolva probleme.

Mai mult, rezolvarea problemelor si gasirea solutiilor cresc gradul de testosteron (hormonul masculinitatii) in corpul barbatului. Iar un nivel potrivit de testosteron, printre alte beneficii, fereste barbatii de depresii, creste masa musculara, mentine sanatatea inimii si creste libidoul.

Revenind la femei, pe langa faptul ca uneori vorbesc pentru a rezolva o problema, mai au doua motive foarte bune pentru care vorbesc si, mai mult, barbatii ar trebui sa le incurajeze sa faca asta.

Si, pana la finalul articolului, o sa-ti explic de ce.

Urmatorul motiv pentru care femeile vorbesc este acela de a-si reduce nivelul de stres din corp. Exact, femeile vorbesc pentru a fi ascultate, pentru a se auzi. De aceea, cand o femeie e suparata, fuge la prietena ei cea mai buna si petrece o zi intreaga plangandu-se.

"Asa, fata, si sa vezi ce mi-a facut nenorocitul!" sau "Sa vezi ce a putut sa zica dobitocul acela de sef!" etc. Si continua asa pana cand simt ca nivelul de stres a scazut atat de mult incat se pot concentra asupra rezolvarii problemei. Si prietena ce face? "Da, draga mea. Imi pare asa de rau! Si ce ti-a mai zis/facut? Doamne, ingrozitor!".

Fetele nu-si ofera solutii in situatii de criza. Doar se asculta si se incurajeaza sa vorbeasca. Femeile au nevoie sa vorbeasca pentru a-si valida propriile opinii.

De aceea, dragul meu, cand partenera ta vine la tine si se plange de ceva, nu-i mai da solutii. Nu asta vrea de la tine! Doar ascult-o si incurajeaz-o sa vorbeasca! Pentru ca asta va duce la scaderea stresului si cresterea gradului de oxitocina (hormonul iubirii) din corp.

Al treilea motiv pentru care vorbesc femeile este pentru a creste gradul de intimitate. Femeilor le place sa fie apropiate. Sa faca parte dintr-o comunitate. De aceea, in trecut, femeile se strangeau la claca si lucrau ceva, dar, mai presus de toate, vorbeau si erau ascultate. Si aceasta duce tot la cresterea nivelului de oxitocina din corp.

Ce e foarte important de retinut de aici, dragul meu?

Ca oxitocina e principalul "vinovat" de pofta de sex. Deci, daca vrei o viata sexuala mai activa, problema pe care o ai de rezolvat este: cum sa cresti nivelul de oxitocina in corpul partenerei tale.

Ce ai de facut pentru asta? Asculta activ, nu incerca sa o schimbi, nu te simti rau ca o asculti si, mai ales, NU INCERCA SA REZOLVI NICIO PROBLEMA!

Cu mult drag,

Alina

Alina Pavel

Consilier pentru dezvoltare personala & Life Coach

www.alinapavel.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...