Sanii, atuul femeilor, fascinatia barbatilor

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 21:37
7240 citiri
Sanii, atuul femeilor, fascinatia barbatilor

Cine priveste corpul femeii, reprezentat in sculpturile antice, in picturile renasterii sau ale barocului, trebuie sa admita ca, din tot ce a atras mai mult atentia maestrilor, ca un magnet, au fost sanii.

Forma sanilor

Ai zice chiar ca artistii s-au intrecut in a cauta forma ideala a acestor detalii ale corpului uman. Este interesant ca, asa cum arta insasi a evoluat de-a lungul secolelor formand curente, si sanii au avut, in timp, o scoala a lor.

Sculptorii antichitatii fasonau forma sanului, cautand o linie geometrica perfecta, asa cum nici natura n-a stiut sa mladieze suprafetele, fara cusur. Celebra Venus o confirma.

Pictorilor Renasterii le-au placut sani, as zice subdezvoltati, in orice caz nu prea proeminenti, parca ar sugera ca timiditatea maestrului nu i-a permis sa indrazneasca mai mult. Priviti la Boticelli sau Tiitian.

Femeile marilor maestrilor ale Barocului expuneau un piept debordant, bogat: Rubens, Rembrandt si oricare altul.

Cu asemenea exemple din trecut este explicabila preocuparea femeii moderne pentru aspectul sanilor ei. Care femeie n-are dori sa imbatraneasca mentinand un piept destul de aratos, ca sa nu aiba nevoie de sutien?

Exercitii pentru mentinea formei sanilor

Regula de aur a mentinerii formei sanului este exercitiul fizic. Antrenamentul incepe totdeauna cu cateva miscari de baza, care au ca scop incalzirea corpului prin antrenarea muschilor. Miscarile pot privi membrele superioare si inferioare, talia, gatul, umerii - dupa optiune.

Dupa 3-4 minute de incalzire, poti trece la exercitiul propriu zis. Incepi rotind capul in toate directiile, aplecandu-l inainte si inapoi, spre umarul drept si cel stang, de circa 10 ori fiecare miscare. Nu este oobositor, dar efortul solicita organismul, asa ca o mica pauza este necesara.

Al doilea exercitiu: stai cu fata la zid, apasand peretele cu palmele si indreptand spre perete pieptul. Peretele va strivi usor sanii, presiunea fiind limitata de pozitia palmelor. Durata exercitiului nu trebuie exagerata. Se recomanda circa zece secunde, dupa care o relaxare este obligatorie.

Al treilea exercitiu este pe cat de dificll, pe atat de important. Cu picioarele usor desfacute si cu mainile in sold, trebuie sa indrepti coatele spre spatele corpului. Ideal ar fi coatele sa se atinga la spate. Nu-i usor sa obtii poziitia ideala, dar nu este exclus sa ajungi la ea, dupa un numar de exercitii.

Acest exercitiu de extindere a pieptului prin aducerea coatelor la spate ar trebui sa dureze cincisprezece secunde si poate fi repetat pana la zece ori. Urmeaza o relaxare binemeritata.

Al patrulea antrenament prevede miscarea bratelor, in stilul inotului bras. Se tensioneaza muschii pectorali, factor important pentru sustinerea sanului, si este de fapt un substitut al inotului, recomandat atunci cand n-ai acces la bazin.

Alaptatul si varsta

Nici alaptatul, nici varsta, nu determina definitiv o soarta trista a sanilor. "Condamnarea" vine numai din neglijenta. De fapt, nu alaptatul, ci insasi sarcina afecteaza forma sanului, dar acesta isi revine, daca mama porcedeaza corect, respectand cateva reguli:

- Copilul trebuie tinut intr-o pozitie corecta, nu la intamplare.

- Intreruperea prematura a alaptarii dauneaza sanului.

- Intreruperea brusca a alaptarii, chiar daca n-a fost prematura, dauneaza si ea.

- Fortarea sanilor, cu sutiene stranse, afecteaza circulatia sangelui, iar ulterior poate chiar sa proovoace leziuni.

In ce priveste varsta, nu putem opri timpul sa-si spuna cuvantul, totusi, staruri celebre, care si-au mentinut un piept normal pana la varste respectabile, au declarat fara exceptie ca n-au oprit niciodata exercitiile fizice, sportul si - mai ales - inotul.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#sani femei arta, #sani femei exercitii intretinere, #tonifiere sani, #alaptat reguli sani , #femei