Sanii mari, o piedica in cariera sportiva?

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 11:09
10002 citiri
Sanii mari, o piedica in cariera sportiva?

Sanii mari sunt adevarati inamici ai sportivelor? Se pare ca da, din moment ce unele sunt chiar dispuse sa se opereze pentru a-si miscora bustul, iar altele se priveaza de hrana pentru a evita ca pieptul lor sa se dezvolte prea mult.

Daca numeroase femei viseaza la un bust generos si ajung chiar la chirurgul estetician pentru un "supliment" in acest sens, iata ca cele care aspira la o cariera sportiva de nivel inalt fac tot posibilul pentru a avea sani mai mici, potrivit Daily Mail, care preia o ancheta din magazinul sportiv ESPN.

Acest lucru se intampla deoarece sanii mari pot antrena o serie de probleme cum ar fi: dureri de spate, o tinuta neadecvata, iritatii la nivelul bretelelor sutienului si chiar o greutate suplimentara, care poate afecta performantele atletice, a explicat medicul Paul Banwell, specialist in chirurgia estetica.

Intarzierea dezvoltarii sanilor la fetele gimnaste

Pentru a avea toate sansele de partea lor, tinerele sportive nu ezita sa impiedice dezvoltarea pieptului lor. Dominique Moceanu, gimnasta americana de origine romana, care la 13 ani a devenit cea mai mica campioana nationala de seniori din istoria SUA, a declarat pentru ESPN: "Sportul ne impinge sa ramanem fetite fara sani cat mai mult timp posibil".

Pentru a impiedica aparitia menstruatiei si dezvoltarea pieptului, in cazul fetelor gimnaste se merge de obicei pe o supraantrenare si o subalimentare. Ronda Rousey, campioana olimpica la Judo, a declarat: "Nu veti vedea sani mari la Jocurile Olimpice si cred ca exista un motiv".

Operatii de micsorare a sanilor

Exista sportive care au apelat la o reducere a sanilor pentru imbunatirea performantelor sportive: jucatoare de hockey, atlete, tenismene, dupa cum a explicat medicul Paul Banwell. La noi, se cunoaste cazul jucatoarei de tenis Simona Halep, posesoarea unui bust impresionant, care a trecut, in urma unei astfel de operatii, de la marimea DD la marimea C. Aceasta a explicat ca sanii mari ii impiedicau viteza de reactie.

#sportive sani, #sani mari piedica cariera sportiva, #sportive operatii reducere sani, #gimnaste intarziere crestere sani , #femei