Secrete socante ale insotitoarelor de zbor

Joi, 30 August 2012, ora 18:06
20324 citiri
Secrete socante ale insotitoarelor de zbor

Insotitoarele de zbor au o viata agitata, mereu altfel si multe femei le invidiaza pentru independenta si faptul ca au ocazia de a vedea intreaga lume si de a cunoaste in fiecare zi oameni noi.

Totusi, ele au resposabilitati si secrete pe care le vor ascunde intotdeauna in spatele unui zambet prietenos. Iata cateva dintre acestea, dezvaluite de Mental Floss:

Atat timp cat usile avionului sunt deschise, ele nu sunt platite

Toata lumea stie cat de mult ajuta stewardesele la aranjarea bagajelor inainte de decolare, iar tie probabil ca acest lucru ti se pare cat se poate de normal. Totusi, ele nu sunt platite pentru timpul acesta, ci doar pentru orele propriu-zise de zbor, iar ceasul nu incepe sa mearga si nici banii sa curga pana cand avionul nu decoleaza.

Intarzierile de zbor, anularile si suprapunerile le afecteaza chiar mai mult decat pe pasageri. Cateodata, insa, companiile le ofera cate 1,5 dolari pe ora, atunci cand sunt blocate in aeroport. Nu este mare lucru, dar le ajuta sa isi plateasca din cheltuieli.

Este greu sa ajungi stewardesa

Competitia de a ajunge insotitoare de zbor este foarte mare. De exemplu, atunci cand compania Delta a anuntat 1.000 de locuri libere, a primit 100.000 de cereri de angajare. Nici batalia pe locurile de la Harvard nu este atat de acerba. Majoritatea aplicantilor au diplome de facultate, unii fiind chiar si doctori si avocati.

Esti avantajat daca stii foarte bine o limba straina de circulatie internationala si daca ai experienta in relatiile cu oamenii, iar daca ai mai lucrat pentru o companie aeriana inainte este si mai bine. In plus, trebuie sa stii ca poti fi obligat sa iti schimbi pana si coafura, sa faci fata unui program haotic si sa nu te astepti la mai mult de 18.000 de dolari pe an, atat cat primeste un incepator, maximum.

Conteaza daca esti prea scunda sau prea inalta

Prin anii '60, cerintele pentru a fi insotitoare de sport erau foarte stricte. Candidatele nu erau mai scunde de 1,58 metri, nu aveau mai mult de 58 de kilograme si erau obligate sa se retraga la 32 de ani. Nu aveau voie sa fie casatorite sau sa aiba copii, majoritatea nereusind sa stea mai mult de 18 luni in acest job.

In 1970, Organizatia "Stewardesses for Women's Rights" a fortat companiile aeriene sa isi schimbe regulile. Varsta de "pensionare" depinde acum doar de ocupantele postului, angajatele pot sa se casatoreasca si pot sa-si pastreze slujba atat timp cat trec cu bine peste examenul anual.

Si restrictiile in ceea ce priveste greutatea au disparut din anii '90, acum fiind respinse doar persoanele care nu pot sta pe scaun fara o centura de siguranta suplimentara sau cele care nu ar incapea prin geamul de iesire in situatii de urgenta.

La fel se intampla si cu inaltimea: trebuie sa fie suficient de inalte incat sa ajunga sa poata aranja bagajele, insa nu sa dea cu capul de tavan.

Pot fi concediate pentru motive bizare

Stewardesele proaspat angajate se afla intr-o perioada de proba in primele 6 luni, putand fi concediate din cauze absolut bizare: au fost cazuri in care o salariata a fost data afara pentru ca si-a legat puloverul in jurul taliei, iar alta pentru ca s-a dat drept insotitoare de zbor cu experienta pentru a putea zbura gratuit pana acasa, asta pentru ca acest beneficiu este rezervat doar celor care trec de perioada de proba.

Vor observa daca vrei sa transporti un cadavru cu avionul

In Miami a existat un pasager care a vrut sa transporte cadavrul mamei sale cu avionul. Mai exista si alti asemenea doritori, din cauza ca transportarea legala a unei persoane decedate cu avionul este foarte costisitoare, chiar pana la 5.000 de dolari.

In cazul in care cineva moare in timpul zborului, decesul nu este declarat decat daca din intamplare se afla un medic printre pasageri. In plus, cadavrul va trebui sa ramana la locul lui pana la aterizare, caci de obicei nu exista locuri libere unde sa fie depozitat. Liniile din Singapore sunt cele mai pregatite din acest punct de vedere, avand o cabina speciala pentru eventualele cadavre.

Stiu ce inseamna turbulentele extreme

Daca o stewardesa se loveste in timpul unor turbulente din timpul zborului, acest lucru nu poate fi considerat accident de munca atat timp cat pilotul nu pierde controlul avionului si aparatul nu sufera avarii grave. Aceste cazuri sunt extrem de rare si nu ti-ai dori sa le experimentezi, asa ca data viitoare cand treci prin ceva turbulente, fii multumit ca nu ai dat de unele extreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#stewardese secrete job, #stewardese criterii angajare, #stewardese salariu, #insotitoare zbor secrete meserie , #femei