Secretele femeii care vrea sa placa, indiferent de varsta

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 12:08
10243 citiri
Secretele femeii care vrea sa placa, indiferent de varsta

Orice femeie simte, constienta sau nu, nevoia sa placa, este rascolita de dorinta de a fi atragatoare, dar nu exista femeie care sa nu fi fost, macar o data, constienta de propria ei putere de seductie.

Totusi, nu multe femei stiu cat de putin conteaza frumusetea fizica. Multe cred ca farmecul feminin se rezuma la culoarea ochilor, la onduleul parului, finetea tenului, supletea, inaltimea, greutatea sau tentatia buzelor senzuale.

Seductia tineretii - un mit contestat

Barbatii sunt atrasi mai putin de calitatile portretistice, decat de insusirile interioare, de acel farmec inefabil de seductie, de vraja ametitoare a specificlui feminin. Nu poate fi contestata o anumita stralucire interioara, emanata din insasi fiinta femeii, si care radiaza adevarata frumusete, exprimata in dinamism si feminitate.

Exista mitul, potrivit caruia prima conditie pentru ca o femeie se fie frumoasa, sau macar atragatoare, este tineretea. Intr-adevar, tineretea radiaza o anumita bucurie de viata, de a avea un partener, de a coplesi sau de a fi coplesita, dar este tot atat de adevarat ca, in spatele tineretii, se poate ascunde o personalitate imposibil de suportat, o persoana care traieste numai pentru sine, pentru capricii, volubila in societate si posaca in familie.

O femeie de 50 de ani poate avea acel farmec fascinant de care nu este capabila o tanara de 20 de ani. Chiar daca varsta a dat corpului forme cat de cat mai "rotunjite", femeia poate fi foarte atragatoare prin dinamismul si bucuria de a trai pe care le emana.

Prima conditie: sa nu te displaci pe tine insati

Aspectul matur poate fi transfigurat mult prin caldura sufleteasca, iubire si tandrete. Exista un "nu stiu ce" si un "nu stiu cum" care fascineaza un barbat, mai presus de varsta, de silueta si chiar de urmele ridurior care, la un moment dat, apar inerent nu numai pe fata, dar si pe gat, pe maini.

De multe ori, femeile sunt nemultumite de propria lor infatisare. Niciun barbat nu se va simti atras de femeia care nu se place pe ea insasi cand se priveste in oglinda.

Barbatii percep farmecul unei femei cand simt ca, inaintea lor, ea este multumita de propriul trup. O femeie care se accepta are sanse sa fie nu numai acceptata, dar chiar atragatoare.

Increderea unei femei in propria tinuta si senzualitate este mai mult decat incitanta pentru orice barbat. Daca o femeie umbla pleostita, ea nu poate atrage privirile. In schimb, un mers vioi, plin de siguranta, cu spatele drept, atrage irezistibil.

Barbatii sunt foarte receptivi la propriul simt de autoincredere al femeii si nimic nu seduce mai sigur decat siguranta femeii in puterea ei de seductie.

Femei celebre si vorbele lor celebre

Sunt interesante comentariile regretatei ziariste britanice Claire Rayner despre calitatile femeii: "Faptul ca este constienta de propria senzualitate este, pentru femeie, in stransa legatura cu respectul de sine, deoarece o asemenea persoana traieste constient placerea sexuala. Pe de alta parte, sa simti ca esti femeie, sa te bucuri de aceasta, sa ii lasi si pe altii sa imparta cu tine aceasta bucurie sunt lucruri care depasesc arealul sexual. O femeie care simte ca are farmec il va avea si pe strada, si la teatru, si in bucatarie, si in pat."

Dar, atentie: increderea in sine nu inseamna etalarea ei ostentativa. Marchiza de Pompadour, cunoscuta curtezana de palat si metresa a regelui Ludovic al XV-lea, a marturisit unei prietene secretul sau: "arta de a seduce este arta de a oferi amantului tau ceea ce alte femei nu stiu sa-i ofere, fara ca el sa stie ca faci din asta o arta".

Vorbe celebre ale barbatilor, despre femei

S-ar putea sa fie mult adevar in aceste cuvinte simple. Balzac facea intr-unul din romanele sale aprecierea ca barbatul este totderauna atras de alte calitati decat cele ale femeii cu care s-a obisnuit. Daca are o sotie cocheta, va dori o amanta de la tara; daca sotia este neglijenta, isi va cauta o pretioasa din saloane. De altfel, unul din eroii sai, conte francez, s-a indragostit de laptareasa.

Si ca sa nu ma rezum numai la clasici, voi incheia cu aprecierea recenta a unui jurnalist francez, Jean Croux: "Totdeauna veti placea cuiva, doamnelor, asa cum v-a creat insasi natura. Daca simtiti nevoia sa fiti o atractie, mai adaugati, de la dumneavoastra, toalete si sulemeneli. Daca vreti sa fiti privite ca o ciudatenie, dati-va si in spectacol. Mai mult decat atat, nu se poate".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#seductie femei, #femei frumusete, #arme seductie femei, #femei putere seductie, #femei atractie , #femei