Slabeste, daca vrei sa fii promovata

Marti, 23 Iunie 2009, ora 12:27
2166 citiri
Slabeste, daca vrei sa fii promovata

Multe femei se duc la sala de fitness pentru ca vor sa arate bine. Altele se duc sa slabeasca, in general pentru un iubit sau numai pentru respectul de sine.

O categorie aparte sunt cele care fac gimnastica regulat pentru a intra in haine cu cel putin doua marimi mai mici. Scopul? O promovare!

Un studiu recent realizat in Statele Unite demonstreaza o relatie suprinzatoare intre dorinta de a slabi si cea de promovare. Potrivit sondajului, citat de Eastandard, daca barbatii sunt promovati pe criterii valorice, femeile obtin mai usor o promovare daca arata bine si sunt slabe.

Catherine Simani, reprezentant medical, angajata a unei companii farmaceutice din Nairobi, a povestit ca de multe ori, in cei 10 ani de cariera, a "sarit" peste promovari pentru ca avea vreo 20 de kilograme in plus, fata de standarde. "Aratam ca un cartof, mica de inaltime, cu 89 de kilograme", spune ea. De doi ani s-a pus pe slabit, a reusit sa ajunga la o greutate normala si, brusc, a fost promovata.

Expertii din domeniul resurselor umane recunosc ca, in timp ce barbatii sunt angajati pe baza performantelor si a experientei, la femei conteaza mai mult cum arata. Studiul citat mai releva faptul ca femeile supraponderale sunt aproape absente in functiile de conducere.

Mai mult, un alt studiu realizat in 2007, in Marea Britanie, demonstreaza ca femeile supraponderale sunt platite mai putin decat cele care au un corp de manechin.

Crina Manolescu

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#diete femei, #promovare femei, #femei slabe, #salarii mari , #femei