Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Una din cinci americance nu are copii

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 21:07
1963 citiri
Una din cinci americance nu are copii

Una din cinci femei din America nu are copii, iar trendul castiga din ce in ce mai mult teren, chiar daca in prezent cifrele sunt un record absolut.

In anii '70, numai una din zece femei nu au avea copii la varsta considerata fertila, relateaza AOL.

Cele mai multe dintre femeile fara copii sunt si cele mai educate, multe dintre acestea alegand sa nu aiba niciodata urmasi. Expertii sunt de parere ca una dintre explicatiile acestui fenomen este aceea ca aceste femei nu se mai simt presate de societate sa devina mamici, cum se intampla in trecut.

In plus, oportunitatile in cariera si mijloacele de protectie pe care le folosesc femeile n-au facut decat sa amane din ce in ce mai mult acest moment. Totusi, spun expertii, in cele mai multe dintre cazuri este vorba, pur si simplu, de "bucuria de a trai", de a profita la maximum de viata, de fiecare clipa.

Libertatea permite sa femeilor sa calatoreasca, sa faca tot ceea ce bunicile lor nu puteau visa. Aparitia unui copil in peisaj ar schimba multe.

Femeile cu origini caucaziene sunt cele care amana cel mai mult conceperea unui copil, insa s-a observat acelasi fenomen la din ce in ce mai multe femei afro-americane, hispanice si asiatice.

Cele mai multe dintre femeile fara copii sunt necasatorite, insa dintre cele care au un sot, cu varste cuprinse intre 40 si 44 de ani, numarul celor care nu au vrut sa conceapa un copil si al celor care nu au putut este egal, arata statisticile.

Viata fara copii, o existenta goala?

Este clar ca mentalitatea s-a schimbat, remarca expertii; un sondaj din 2002 arata ca 59% dintre adulti nu erau de acord cu afirmatia ca oamenii fara copii duc o "viata goala", comparativ cu numai 39% dintre acestia, care gandeau similar in 1998.

Daca in 1990, 65% dintre adulti considerau ca copiii sunt importanti pentru un mariaj de succes, in 2007, numai 41% impartaseau aceeasi vziiune.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#concepere copil, #femei copii, #varsta concepere copil, #varsta femei mamici, #prima sarcina , #femei