Vanitate sau paranoia? Femeile isi verifica aspectul de opt ori pe zi

Vineri, 11 Mai 2012, ora 18:42
2034 citiri
Vanitate sau paranoia? Femeile isi verifica aspectul de opt ori pe zi
Foto: socialitedreams.com

Un studiu realizat de o companie britanica de cosmetice arata ca femeile se privesc in oglinda, sau in orice alta suprafata reflectorizanta, cu o medie de opt ori pe zi.

Concluzia a reiesit dupa studierea comportamentului a nu mai putin de 2.000 de femei. Ele se folosesc de orice lucru care le poate reflecta imaginea pentru a verifica cum arata: de la ochelarii de soare ai celor din jur si ecranele telefoanelor mobile, pana la vitrinele magazinelor sau oglinzile laterale ale masinilor.

Zece la suta dintre femei au spus chiar ca poarta mereu o oglinda compacta in geanta, in care se studiaza de zece ori pe zi.

Pe de alta parte, trei sferturi dintre participantele la studiu au spus ca nu pot suferi sa se priveasca in oglinda alaturi de alte femei.

Referitor la aceste concluzii, psihologul Christine Bundy de la Universitatea din Manchester spune ca nu este neaparat vorba de orgoliu. "Multe femei au vieti agitate, in care sunt tot timpul pe drumuri, prin urmare este natural sa mai traga cate o ocheada sa vada cum arata", spune ea, citata de Daily Mail.

Jurnalistii britanici mai atrag atentia ca, pe langa vanitate, ar mai putea fi vorba si de paranoia. "Una din zece femei cauta sa verifice daca nu cumva s-a umplut de pete", se mai spune in studiul citat.

De asemenea, studiul mai arata ca una din zece participante si-a corectat machiajul de cel putin trei ori pe zi, in timp ce una din cinci si-a aranjat coafura de mai mult de patru ori in 12 ore.

Jumatate dintre femeile intrebate au fost de acord ca cele care stau toata ziua cu oglinda in fata o fac deoarece sunt extrem de orgolioase.

O.A.

#studiu aspect femei, #femei oglinda, #femei aspect fizic , #femei