Cele mai fericite tari din lume

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 22:39
9949 citiri
Cele mai fericite tari din lume
Foto: eclatanta.com

Fericirea este unul dintre putinele cuvinte pentru care nu gasim o definitie exacta. Fiecare dintre noi apreciaza in alt fel fericirea. Dar toti oamenii isi dau seama cand ating aceasta stare.

Numita "starea de multumire sufleteasca deplina", fericirea se simte, probabil, la fel in oricare tara din lume. Sau nu? Forbes a incercat sa faca un clasament (indraznet) al celor mai fericite tari din lume.

In prima zi a noului an aflam care sunt acestea.

1. Norvegia

Pentru al treilea an consecutiv, Norvegia este cea mai fericita tara din lume. Are un PIB pe locuitor de 54.000 de dolari, fiind astfel printre cele mai bogate state din lume. Totodata, Norvegia este pe locul doi in clasamentul tarilor in ceea ce priveste siguranta si securitatea.

2. Danemarca

Tot pentru al treilea an consecutiv, Danemarca este pe locul al doilea in acest top. Micul stat european este pe primul loc in ceea ce priveste antreprenoriatul, iar tara se bucura de un nivel crescut al egalitatii sociale.

3. Australia

Australia a urcat pe locul trei, dupa ce in 2009 se afla pe locul cinci. Aceasta performanta este rezultatul unei excelente educatii si al unei birocratii guvernamentale eficiente. Totodata, statul se bucura de un comert infloritor in domeniile resurselor naturale.

4. Noua Zeelanda

Tara se situeaza pe locul doi in lume in ceea ce priveste educatia si libertatea individuala. In acelasi timp, este recunoscuta ca fiind una extrem de prietenoasa, dovada primul loc ocupat la capitolul toleranta fata de imigranti.

5. Suedia

Suedezii se bucura de nivelul ridicat al egalitatii sociale, dar si al protectiei mediului din aceasta tara. Ca fapt divers, in Suedia exista 123 de telefoane mobile la fiecare 100 de locuitori.

6. Canada

Cea mai prospera tara de pe continentul american ocupa primul loc in libertatea individuala. Cu o populatie de aproape 35 de milioane de locuitori, raspanditi pe o supafata imensa, de aproape 10 milioane de kilometri patrati, Canada este a doua tara ca intindere, din lume, si are o densitate demografica de doar 3,5 locuitori pe kilometrul patrat. Totodata, tara este foarte toleranta si primitoare.

7. Finlanda

Ca si in celelalte tari scandinave, in Finlanda religia nu este o preocupare pentru locuitorii tarii. Doar 13% dintre finlandezi au declarat ca se duc la biserica. Cu toate acestea, tara se afla pe locul 3 in ceea ce priveste educatia si antreprenoriatul.

8. Elvetia

Tara are cea mai buna guvernare din lume, si este pe locul doi la sanatate si economie. Elvetia a ales sa-si pastreze francul, in loc sa adopte euro, lucru care a ajutat-o sa fie un model de stabilitate intr-o Europa destul de subreda in aceasta perioada.

9. Olanda

O democratie solida cu multe libertati civile si cu coeziune sociala, Olanda are printre cei mai fericiti cetateni. Nu mai putin de 90% dintre acestia au declarat ca-si gasesc bucuria zilnica in lucrurile care ii inconjoara.

10. Statele Unite ale Americii

SUA reprezinta un loc excelent in care sa-ti incepi o afacere, iar tara ocupa primul loc in sanatate, are ape curate, iar Guvernul american este guvernul care acorda cel mai mare procent din PIB sanatatii, dintre toate statele lumii.

La o simpla privire asupra celor mai fericite tari din lume, se poate observa ca sase dintre ele sunt din Europa, doua din America de Nord si doua din Oceania. Putem sa spunem ca ne asteptam la aceste tari si, chiar daca Romania nu se poate aproapia de acest top, deocamdata, asta nu este un motiv pentru a nu spera ca vom avea un An Nou fericit si mai bun decat cel anterior.

Quarterly Report - Editia 4

Israelul își retrage ambasadorii din Spania, Norvegia şi Irlanda, după ce aceste țări au recunoscut oficial Palestina ca stat
Israelul își retrage ambasadorii din Spania, Norvegia şi Irlanda, după ce aceste țări au recunoscut oficial Palestina ca stat
După ce Spania, Norvegia şi Irlanda au recunoscut oficial marţi, 28 mai, Palestina ca stat, Israelul şi-a rechemat ambasadorii din aceste ţări, informează TPS. De asemenea, a ordonat...
Palestina a fost recunoscută ca stat de încă trei țări europene. Care este semnificația simbolică a deciziei
Palestina a fost recunoscută ca stat de încă trei țări europene. Care este semnificația simbolică a deciziei
În ciuda protestelor Israelului, trei țări europene au recunoscut în mod oficial Palestina, marți, 28 mai. Irlanda, Norvegia și Spania au făcut acest gest simultan în speranța că va...
#cele mai fericite tari, #tari fericite lume, #Norvegia, #cei mai fericiti pamanteni , #fericire