Cele mai importante proiecte ale vietii: fericirea si visurile personale

Marti, 10 Iulie 2018, ora 17:38
4757 citiri
Cele mai importante proiecte ale vietii: fericirea si visurile personale

De ce este important sa iti indeplineti visurile, sa fii fericit? De ce sa lupti chiar si cand nu mai poti sa o faci? De ce sa nu te scufunzi odata cu tot universul din jurul tau? Intreaga ta viata este un proiect personal, pe care il construiesti si organizezi in mare parte dupa bunul plac, este un proces in care te schimbi, evoluand constant pe baza realizarilor si incercarilor care nu s-au realizat dupa cum ai fi vrut.

Acesta nu trebuie abandonat si neglijat, deoarece in ultima sa etapa, involuntar, vei face o ultima auto-analiza a faptelor, deciziilor si rezultatelor, fiind nevoit sa accepti cele mai grele consecinte - propriile-ti critici.

Indeplinirea visurilor

Desi succesul nu este definit si resimtit la fel de catre toate persoanele, exista elemente comune care ajuta la atingerea starii de fericire, de indeplinire personala, precum perseverenta, curajul si determinarea.

Inca din copilarie, fiecare persoana isi face vise, isi creeaza un scop, fie pe termen scurt sau indelungat, uneori realizand chiar si un traseu, un plan catre indeplinirea acestuia. Pe masura ce indatoririle de adult patrund in viata, multe dintre acestea incep sa paleasca in detrimentul responsabilitatilor, uneori, treptat, vaporizandu-se chiar si visarea.

Chiar daca uneori simti ca nu poti face fata tuturor provocarilor care apar pe parcursul unui plan realizat cu scopul indeplinirii unui tel, trebuie sa continui, avand mereu in vedere, in constient si subconstient, cat de important este pasul respectiv pentru realizarea imaginii de ansamblu.

Daca te simti constrans de imprejurari si consideri ca deciziile pe care le iei sunt sacrificii facute datorita situatiei financiare, poti oricand sa faci un credit de nevoi personale la o institutie nebancara, avand astfel posibilitatea de a beneficia de multiple avantaje.

De multe ori, in calea fericirii stau factori sociali sau financiari care nu permit realizarea primilor pasi. Daca si tu esti intr-o astfel de situatie, nu ezita sa te lasi ajutat de un credit rapid, realizand un imprumut printr-o institutie non-bancara si avand astfel, mai mult control asupra conditiilor contractuale.

Pune-te pe primul plan si nu iti neglija nevoile si dorintele. Desi este important sa ai un echilibru constant intre cele trei planuri existentiale (profesional, social, personal) si sa eviti narcisismul, in doze bine repartizate, cu valori determinate de preferintele tale, vei constientiza treptat, faptul ca nu ii poti ajuta pe cei din jur daca tu nu esti bine.

Asigura-te ca iti acorzi atentia pe care o meriti, din partea ta, oferindu-ti toate conditiile necesare unei dezvoltari continue, astfel incat sa te mentii pe linia ascendenta a succesului, nu doar pe un plan, ci pe toate.

Valorile decisive - "Da" si "Nu"

Indiferent ca este un vis ce implica o perioada mai scurta de timp pentru a fi realizat, fie ca este unul care are nevoie de rabdare si o abordare strategica, este esential sa nu il abandonezi, investind energia si toate resursele necesare.

Daca iti doresti sa ai o viata fericita, fa-ti curat in agenda si realizeaza-ti o lista bine definita a prioritatilor, pentru a putea aborda corect fiecare punct, avand totodata grija de sanatatea ta, evitand suprasolicitarile inutile.

Nu te lasa prada haosului societatii mondene si urmeaza-ti cursul propriului destin, facand alegerile dupa ce ai trecut toate posibilitatile prin propriul tau filtru.

Acumuleaza experienta si ai curajul de a experimenta constant, astfel incat sa nu ramai blocat intr-o zona de confort, care pe termen indelungat iti poate dauna, atat pe plan profesional, cat si pe cel social si personal.

Odata cu inaintarea in viata, vei stii cand sa spui "Da" si "Nu", aceste raspunsuri fiind decizii stabilite in urma experientei si intuitiei.

Singurii factori care te vor putea ajuta sa spui raspunsul corect, pentru tine, vor fi curajul de asumare a consecintelor si vointa de a te mentine pe drumul ales.

Desi uneori situatiile sunt relative, neputand fi solutionate prin alegerea unei extreme, calea de mijloc trebuie pavata cu o fundatie foarte buna, care sa iti motiveze deciziile, asa ca nu iti asuma un raspuns, daca nu consideri ca poti face fata repercursiunilor.

Daca exista motivatie in viata ta, daca ai ambitia necesara si rabdarea de a lasa, ocazional, lucrurile sa decurga de la sine, poti sa iti atingi orice tel.

Axeaza-te mereu pe pastrarea balantei dintre lucrurile si evenimentele care au un curs natural, si efortul - actiunile pe care trebuie sa le faci pentru a obtine ceea ce vrei.

Astfel, poti evita atat frustrarile survenite in urma impunerii unui control excesiv asupra unor fapte ce nu pot si nu trebuie controlate, cat si irosirea resurselor investite, precum timpul, energia sau chiar deteriorarea starii de sanatate.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
#dezvoltare personala , #fericire