Comunitatea Baha'i aniverseaza 30 de ani de recunoastere in Romania

Comunicat de presa
Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 16:43
22403 citiri
Comunitatea Baha'i aniverseaza 30 de ani de recunoastere in Romania
Maria, fosta regina a romanilor, s-a numarat printre primele persoane ce au imbratisat noua credinta

Bucuresti, iulie 2020: Comunitatea Baha'i din Romania aniverseaza 30 de ani de la formarea primei Adunari Spirituale din Sud-Estul Europei, cea de la Cluj Napoca.

Adunarile Spirituale care sunt compuse din cate noua membri alesi anual, administreaza treburile comunitatilor si calauzesc indivizii.

Pentru a marca acest moment al recunoasterii oficiale a Religiei Baha'i in Romania, comunitatea Baha'i cheama la unitate in rugaciune, pe toti cei care doresc sa contribuie la construirea unei civilizatii in continuu progres.

Credinta Baha'i are radacini in tara noastra din 1926, de cand Regina Maria a imbratisat mesajul lui Baha'u'llah, Intemeietorul Credintei. Ea a scris: Daca vreodata numele lui Baha'u'llah sau 'Abdu'l-Baha va vor cadea sub ochi, nu dati la o parte scrierile lor. Cercetati cartile lor si lasati cuvintele si lectiile lor glorioase, aducatoare de pace, creatoare de iubire sa va patrunda inimile, asa cum au patruns-o pe a mea.

In perioada urmatoare, sub extrema dreapta si comunism (1940-1989) membrii comunitatii au avut o prezenta discreta, abia in anii '90 Credinta Baha'i dobandind statut oficial ca asociatie religioasa.

Astazi, in Romania, sunt cateva mii de Baha'i care pledeaza pentru unitate, conceptul central al Credintei, cu atat mai mult in aceste zile de grele incercari pentru omenire. Realitatea zilelor acestea este constientizarea crescanda, la nivel mondial, a pericolelor ingrozitoare aduse de pandemia de coronavirus.

In multe tari, in ciuda unor eforturi curajoase si hotarate de a preveni dezastrul, situatia este deja grava, dezlantuind tragedii pentru familii si indivizi si adancind intregi societati in criza. Acest test al puterii de indurare a umanitatii ii va conferi acesteia o mai adanca intelegere patrunzatoare.

Conducatori, ganditori proeminenti si comentatori au inceput sa exploreze concepte fundamentale si aspiratii indaznete care, in vremurile din urma, mai degraba au lipsit din discursul public. In prezent acestea sunt doar licariri timpurii, totusi ele sugereaza posibilitatea ca un moment de constientizare colectiva ar putea urma transmite Casa Universala a Dreptatii, institutia internationala conducatoare a Credintei, in aprilie 2020.

Schimbarea care se impune nu este doar una sociala si economica, ci, inainte de toate, una morala si spirituala. Puterea de a transforma lumea are la baza iubirea, acea iubire ce isi are originea in relatia cu divinitatea, acea iubire oferita fara restrictii fiecarei fiinte umane. Pamantul este o singura tara, iar oamenii sunt cetatenii ei. (Baha'u'llah)

#######################################################################

Religia Baha'i este, conform enciclopediei "Britannica Book of the Year 1992", a doua religie din lume ca raspandire geografica dupa crestinism. Literatura Baha'i este tradusa astazi in peste 900 de limbi si dialecte iar comunitati Baha'i exista in peste 100 000 de orase ale lumii. Esenta Credintei Baha'i sta in conceptul de revelatie progresiva.

Baha'ii cred intr-o origine comuna a tuturor religiilor si afirma ca, desi fiecare dintre ele este purtatoarea unui mesaj independent si reinnoit, toate sunt parte a unei Credinte comune. Nu exista preoti si nici predicatori care sa medieze relatia individului cu divinitatea, iar principiul de baza este cautarea independenta a adevarului.

Comunitatile Baha'i sunt ateliere deschise tuturor. Impreuna invatam practic procesul de construire spirituala a unei comunitati. Scrierile Baha'i indeamna catre rugaciunea zilnica si comuniunea intima cu Dumnezeu de aceea una din activitatile noastre sunt intalnirile devotionale care se desfasoara in zeci de locuri din tara: in locuinte personale, centre baha'i locale sau spatii publice.

Institutul Ruhi, e un program international cu participare universala ce ofera cursuri pentru copii, tineri si adulti cu o programa oferita la nivel local: cercuri de studiu, lectii pentru copii, grupuri de juniori. Mai multe: http://www.bahai.org.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#religie, #credinta, #istorie, #trecut , #fericire