Cum putem fi fericiti, respectand 10 reguli simple

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 17:38
5551 citiri
Cum putem fi fericiti, respectand 10 reguli simple

Ce este fericirea? Cineva ar spune ca depinde pe cine-ntrebi. Si ca un panaceu pentru atingerea fericirii nu s-a inventat inca. Noi putem sa va oferim doar zece pasi, care va vor aduce mult mai aproape de acest deziderat:

1. Nu mai fiti obsedati de modul in care aratati. Frumusetea este subiectiva, cu exceptia Hollywood-ului. Pentru majoritatea oamenilor, ideea de frumusete se construieste din ceea ce vad pe micile sau marile ecrane: oameni slabi care arata superb, cu pielea stralucitoare si parul bogat.

Ce nu reuseste sa ne spuna marele ecran este faptul ca, pentru actorii de la Hollywood, a arata bine reprezinta o conditie esentiala pentru pastrarea locului de munca. Ei sunt platiti sa arate bine, au bucatari si antrenori personali de fitness.

Lupta pentru perfectiune, pe care incercati sa o duceti, poate spori stresul, accentuand ridurile si imbatranind pielea. Somnul va fi din ce in ce mai neconfortabil, privandu-va de o viata linistita si lipsita de griji, avertizeaza How Stuff Works

2. Ai face orice pentru a castiga un ban? Va urati locul de munca si considerati ca sunteti platit mizerabil? Conform ultimelor studii, oamenii nu sunt interesati, neaparat, de partea financiara oferita de locul de munca. Pentru multi este esential sa se simta in largul lor, sa se simta respectati la serviciu.

Daca va urati slujba, ar cam fi timpul pentru o schimbare. Foarte multe persoane isi schimba locul de munca si incep o cariera chiar si dupa varsta de 50 de ani. Altii se gandesc si la studii care sa le ofere noi perspective.

3. Petrece timpul cu cei dragi. Din moment ce aveti oamenii potriviti langa voi, cautati sa mentineti vii aceste relatii, hranindu-le continuu cu prezenta voastra. Daca ati avut ghinionul de a nu avea o familie langa voi, iesiti si incercati sa va integrati intr-un cerc de prieteni. Pastrati legatura cu cei dragi, in permanenta, si nu ezitati sa va rezervati timp pentru problemele delicate ale prietenilor.

4. Practica spirituala. Nu trebuie sa fii religios ca sa ai parte de spiritualitate. O sinagoga sau o biserica nu inseamna neaparat spiritualitate. Aceasta reprezinta tot ceea ce se regaseste in interiorul vostru. Un sistem de baza al convingerilor proprii va poate ajuta sa treceti mai usor prin incercarile si provocarile vietii. Conexiunea cu natura este cel mai indicat mod pentru completarea unui astfel de sistem.

5. Ajutati-i pe ceilalti. Ajutorul acordat celuilalt nu presupune neaparat eforturi mari. A plimba cainele unui prieten bolnav, a vizita un vecin in varsta sau a ajuta un prieten sa renunte la fumat sunt tot atatea lucruri care va vor ajuta sa faceti diferenta intre bine si rau, intre util, placut si redundant.

6. Ia-ti un animal de companie. Potrivit cercetarilor medicale, interactiunea, regulata, cu un animal poate reduce tensiunea arteriala, imbunatateste ritmul cardiac si creste abilitatile de comunicare sociala. Animalele de companie va pot imbunatati relatiile cu cei din jur, dandu-va indicii pretioase despre comunicarea non-verbala.

7. Invatati de la copii. Copiii stiu cum sa se bucure de lucrurile simple ale vietii si stiu cum sa spuna NU. Intr-adevar, copiii nu trebuie sa-si faca griji pentru plata facturilor la timp, dar nu exista nicio lege care spune ca trebuie sa va faceti griji cu privire la acest aspect. Nu va fie teama sa spuneti "nu". Respirati adanc si raspundeti interlocutorului "imi pare rau, dar trebuie sa fac altceva" si veti vedea ca lumea nu se sfarseste doar pentru ca tu ai spus "nu".

8. Locuiti unde va face placere. In 2005, existau mai mult de patru milioane de americani care locuiau in afara tarii. Ce va impiedica sa faceti acelasi lucru? Poate ca ati visat sa traiti langa o plaja in Thailanda sau intr-o vila langa Alpii francezi. Nu-i nicio problema, intr-o lume atat de globalizata si atat de avida in cautarea de forta de munca bine calificata.

9. Lasati trecutul in urma. Cu totii am fost raniti sau dezamagiti. Abandonul, tradarea si inimile frante fac parte din viata. Concentreaza-te pe prezent si incearca sa te convingi ca ceea ce s-a intamplat in trecut nu mai are nicio sansa de repetabilitate. Cand trecutul se intoarce la tine, recunoaste durerea, rasufla usurat si las-o sa treaca.

10. Alege sa fii fericit. Adevarul este ca nimeni nu te poate face fericit, in afara de tine insuti. Daca sunteti in asteptarea slujbei perfecte sau a printului care sa apara in armura stralucitoare, va irositi viata degeaba. Cheia pentru fericire este bucuria pentru ceea ce ai deja.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fericire oameni, #reguli fericire, #sanatate fericire stres , #fericire