Cum sa fii mai fericit - Modalitati verificate

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 12:29
5077 citiri
Cum sa fii mai fericit - Modalitati verificate
Foto: Business Insider

Fericirea pare de multe ori un scop imposibil de atins, din cauza ritmului de viata infernal, problemelor zilnice... Acest concept ramane doar o stare pe care o experimentam din ce in ce mai rar.

Iata, insa, ca oamenii de stiinta s-au gandit sa aprofundeze cercetarile si sa determine lucrurile aparent simple, dar care ti-ar putea aduce mai multa fericire. Iata cateva dintre conditiile de baza ale fericirii, potrivit cercetatorilor citati de Business Insider.

Fa sport! - 7 minute pe zi ar putea fi suficient

Daca stiai deja ca miscarea fizica te ajuta sa arati mai bine si sa ai un tonus excelent, dar te plangeai mereu de lipsa timpului, un nou studiu citat de The New York Times vine in ajutorul tau. Doar 7 minute de antrenament pe zi au un efect uimitor, ajutandu-te sa fii mai fericit, ba chiar sa depasesti depresia.

Pe langa toate celelalte beneficii fizice pe care ti le aduce sportul, aceasta activitate ajuta la elibararea endorfinelor care contribuie la starea de fericire.

Dormi mai mult! - Vei fi mai putin sensibil la emotiile negative

Somnul ajuta corpul sa se recupereze, creste concentrarea si eficienta la locul de munca si, in plus, e important si in contextul fericirii. In cadrul unui experiment realizat pe studentii care fusesera privati de somn, carora li s-a dat sa memoreze o lista de cuvinte, s-a constatat ca acestia retinusera 81% din cuvintele cu un inteles negativ si doar 31% din cuvintele neutre sau pozitive.

Un alt studiu releva faptul ca somnul, sau mai precis lipsa acestuia, ne face mult mai predispusi si sensibili la emotiile negative. Calitatea somnului ne afecteaza si starea de spirit pe care o afisam dimineata, dispozitie care, se pare, ne face ziua mai frumoasa sau mai putin prolifica, arata o alta cercetare.

Drumul mai scurt pana la serviciu te face mai fericit

Drumul de acasa pana la locul de munca poate avea o influenta destul de mare asupra nivelului de fericire. Astfel, s-a constatat ca o naveta mai scurta valoreaza mai mult decat o casa mare, dar aflata in afara orasului, sau un job foarte bine platit, dar departe de orasul in care locuim.

Potrivit The Art of Manliness, desi capacitatea noastra de adaptare este destul de mare, acest aspect nu este unul pe care il percepem in timp drept firesc, asa ca ne afecteaza negativ. Compensatii ca o casa mai mare sau un job mai bine platit functioneaza doar pe termen scurt.

Petrece-ti timpul in aer liber - 13,8 grade Celsius este "temperatura fericirii"

Nu iti petrece timpul in casa, mai ales daca afara este o zi insorita, iar temperatura se situeaza undeva in jurul valorii de 13,8 grade Celsius. Specialistii sustin ca asta e "numarul fericirii", cand vorbim de grade Celsius, iar o zi petrecuta in aer liber iti imbunatateste considerabil starea de spirit.

Un studiu recent a aratat ca doar 20 de minute petrecute afara, in aer liber, te vor face mai fericit si iti vor creste capacitatea de concentrare si imbunatati memoria.

Planuieste o calatorie, dar nu ii da curs

Se pare ca planificarea unei vacante sau doar a unei escapade de la rutina zilnica te poate face mult mai fericit. Un studiu publicat in cadrul revistei Applied Research in Quality of Life a aratat ca cel mai mare nivel de fericire apare in stadiul planificarii unei vacante, iar acesta dureaza aproximativ 8 saptamani. Dupa vacanta, insa, nivelul fericirii scade iar la "cotele normale".

O alta cercetare a descoperit ca nivelul endorfinelor creste cu 27% cand ne gandim la filmul preferat.

Exerseaza recunostinta! - Vei fi mai multumit si mai fericit

A-ti exersa recunostinta nu e greu; e o strategie simpla, cu o multime de modalitati eficiente, de la a tine un jurnal in care iti notezi lucrurile pentru care esti recunoscator pana la a-ti arata in mod activ recunostinta fata de cei care te ajuta.

The Journal of Happiness a publicat un studiu in care voluntarii, 219 femei si barbati, au fost rugati sa scrie 3 scrisori de multumire, de-a lungul a 3 saptamani. S-a aratat ca, in acea perioada, nivelul de fericire si satisfactie a crescut considerabil, iar simptomele depresiei au fost mult diminuate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#sfaturi fericire, #trucuri fericire, #strategii fericire, #stil viata fericire sfaturi, #alungare depresie , #fericire
Comentarii