Cum te afecteaza datoriile si cum sa te linistesti

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 08:58
2987 citiri
Cum te afecteaza datoriile si cum sa te linistesti
Foto: helium.com

Datoriile ne pot afecta serios sanatatea fizica si psihica. Nimeni nu poate fi fericit atunci cand se afla intr-o asemenea situatie, dar poate gasi unele solutii pentru a trece mai usor prin ea.

Pentru a putea atinge o stare de echilibru emotional, in astfel de situatii, cand datoriile te strang cu usa, ai nevoie de practici spirituale precum rugaciunea, meditatia, consilierea, dar si de o hrana adecvata. Peste toate, mult mai important este autocontrolul, scrie revista Helium.

Este cu atat mai greu pentru cei care se nasc intr-un mediu economic sarac in resurse. In astfel de cazuri, supravietuirea este singurul lor scop. Adesea, astfel de oameni nu pot sa isi satisfaca nici macar necesitatile de baza.

In aceste vremuri de criza, oamenii inca mai apeleaza la practica nesanatoasa a cheltuielilor care depasesc resursele proprii. Aici intervin imprumuturile, greu de tinut in frau, pentru ca traim intr-o societate de consum. Pentru ei, acesta este un stil de viata, care, insa, ii afunda si mai tare.

Daca o astfel de practica s-ar pedepsi cu inchisoarea, ar mai ramane putini oameni liberi. Datoria este ceva contagios. Ea se aduna in urma unor evenimente rapide, asa cum sunt problemele de sanatate sau facturile nelatite.

Urmarea pentru sanatate este teribila: anxietate, stres, atacuri de panica, chiar probleme cardiace si cerebrale. Uneori, dependenta de anumite medicamente este o alta consecinta.

Taxele si datoriile au existat dintotdeauna. Chiar Iisus Hristos le mentioneaza in discrursurile catre discipolii sai.

Trebuie sa invatam sa cheltuim mai putin decat castigam. Astfel, macar emotional, ne vom simti mult mai bine. Vom avea sentimentul eliberarii si vom dormi mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#datorii bani, #rate facturi banci, #sanatate anxietate, #medicamente stres , #fericire