Prea multa fericire poate duce la divort

Sambata, 19 Martie 2011, ora 20:12
2292 citiri
Prea multa fericire poate duce la divort
Foto: Men\'s Health

Se pare ca si fericirea ne poate duce la divort. La fel se poate intampla si daca femeia este prea frumoasa sau daca ea castiga multi bani. Ultimele studii arata ca persoanele care au fost fericite in adolescenta sunt mai mult expuse riscului de a divorta.

Cercetatorii britanici au facut teste in care i-au rugat pe studenti sa-si evalueze nivelul de fericire, energie si prietenie la varsta cuprinsa intre 13 si 15 ani, scrie editia engleza a revistei Men's Health.

Cercetatorii au studiat aceleasi persoane de-a lungul vietii pentru a afla informatii in legatura cu implicarea lor sociala, educatia si starea civila. Cei care au avut o situatie fericita in adolescenta erau mai expusi cu 35% riscului de a divorta cand vor fi adulti, afirma cercetatorii.

"O explicatie poate fi faptul ca astfel de persoane au un nivel mai ridicat al aprecierii propriei persoane si isi doresc mai mult sa iasa dintr-o casnicie atunci cand nu sunt multumite", arata studiul. In continuare, enumeram factori care cresc semnificativ riscul de divort:

Banii

Cercetatorii de la Universiattea din Washington afirma ca femeile care castiga mai multi bani isi reevalueaza relatiile in care sunt implicate. Ele au nevoie de complimente si apreciere in acest sens din partea barbatilor cu care traiesc. Astfel, totul va decurge normal in continuare.

Frumusetea

Studiile arata ca femeile mai frumoase sunt implicate in relatii de scurta durata. In cazul barbatilor, nu se aplica aceeasi regula, afirma Rob Burris, profesor doctor la Universitatea din Chester, Anglia.

In cazul barbatilor, este important si cati bani castiga si, de asemenea, cat de increzatori sunt ei in propriile forte.

Discutiile

A vorbi intr-o relatie doar despre trecut sau viitor este un semn al pericolului care pandeste. Este ceea ce afirma Terry Real, autorul unei carti in domeniu.

Daca vrei sa indrepti lucrurile, trebuie sa incepi sa vorbesti cu partenerul despre viitor, despre planurile de pensionare si despre vacantele pe care le veti avea impreuna. Poti adauga si cateva detalii despre prima voastra intalnire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#relatie femei barbati bani, #casnicie divort casatorie sex , #fericire