10 produse despre care nu stiai ca sunt folosite in cosmetice

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 07:01
11228 citiri
10 produse despre care nu stiai ca sunt folosite in cosmetice
Foto: toptenz.net

Femeia moderna este aproape dependenta de cosmetice si produsele de infrumusetare si intretinere corporala. Infatisarea noastra conteaza foarte mult in societatea de astazi, asa ca trebuie sa fim la curent cu toate noutatile din domeniu.

Chiar daca tindem sa credem ca stim totul despre cosmetice, Toptenz.net ne prezinta cateva curiozitati in ceea ce priveste unele ingrediente inedite din componenta produselor cosmetice sau a produselor de infrumusetare.

Ulei de gatit folosit

In combinatie cu celelalte ingrediente ale produselor cosmetice, uleiul de gatit folosit prezinta numeroase beneficii, continand un agent tensioactiv recomandat in regenerea pielii. Foarte multe firme cosmetice il intrebuinteaza, procurandu-l de la restaurante de tip fast food sau cafenele.

OC - Oleoresin capsicum

Substanta utilizata in spray-urile cu piper pentru autoaparare este extrasa din capsaicina ardeilor iuti si poate cauza orbire temporara. In industria cosmeticelor, Oleoresin capsicum este folosit in componenta rujului sau a gloss-ului, pentru a-i da un gust usor intepator.

Maduva osoasa a puilor

Se pare ca maduva osoasa a puilor contine glucozamina, o substanta cu efecte miraculoase asupra pielii, contribuind la regenerarea acesteia. De asemenea, maduva are si efect anti-inflamator, fiind folosita cu precadere in cremele de fata si cele hidratante.

Pigmentul rosu extras din gandaci

De obicei, colorantul este listat pe eticheta drept carmin sau acid carminic. Totusi, atunci cand un produs cosmetic implica o nuanta intensa de rosu, sunt sase mari ca acea nuanta sa fi fost extrasa chiar din gandaci. Procesul este urmatorul: gandacii sunt imbibati in apa fiarta, apoi uscati, dupa care sunt adaugati intr-o pulbere fina. Colorantul rosu este extras si folosit atat in industria cosmetica, cat si in cea alimentara, in gelatine, sucuri si bomboane.

Solzi de peste

Ori de cate ori folosesti un produs cosmetic care straluceste, e posibil sa aiba in componenta lui chiar solzi de peste. Diverse lotiuni, oja sau lac de unghii, ruj, toate pot contine acest ingredient. Se pare ca heringul este cel mai utilizat peste din acest punct de vedere.

Sperma de taur

Mai nou, saloanele de infrumusetare au inceput sa foloseasca sperma de taur ca parte a unor tratamente de lux. Se pare ca aceasta ofera parului un luciu deosebit, specialistii combinand sperma de taur cu radacina de katria pentru a-i neutraliza mirosul.

Ambra cenusie

Ambra cenusie reprezinta o substanta ceroasa, bruna-cenusie, ce se gaseste in interiorul casalotului, un mamifer marin asemanator balenei. Mirosul este unul dulce si placut, tocmai de aceea ambra este folosita in industria parfumurilor.

Ureea

Ureea, un produs rezidual al corpului nostru, are numeroase proprietati benefice: absoarbe, atrage si retine apa, fiind un bun anti-inflamator. De asemenea contine vitaminele A, D, E si K. Astfel, ureea este folosita in creme hidratante, antiperspirante, apa de gura, deodorante si sampoane. Astazi, producatorii utilizeaza mai mult ureea sintetica, in locul celei extrase de la cal.

Placenta umana

Foarte multe branduri au lasant linii de cosmetice pe baza de placenta umana. Se pare ca produsele cosmetice care folosesc hormoni extrasi din placenta sunt mult mai eficiente. Ele ajuta la refacerea tesuturilor, reducand considerabil ridurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#produse infrumusetare ingredinete neobisnuite, #produse cosmetice ingrediente ciudate, #ingrediente inedite produse cosmetice , #frumusete