Adevaruri nespuse despre chirurgia estetica - La ce sa fii atent

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 19:25
4002 citiri

Am auzit cu totii de povestile inspaimantatoare pe tema operatiilor estetice, unele soldate chiar cu atacuri cerebrale, chiar fatale. Nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni nici pozele cu vedete ca Michael Jackson sau fosta sa sotie, Lisa Marie Presley, care s-au lasat macelarite de bisturiu.

De cele mai multe ori, efectele negative ale unei operatii estetice sunt mai mari decat ne-am putea astepta, iar un esec se poate produce indiferent de cat de priceput este chirurgul care a realizat interventia, avertizeaza Total Beauty.

Cicatricile

Cicatricile cu care ramai in urma unei interventii la abdomen sau a unei augmentari mamare nu sunt de neglijat. Ele raman indiferent de indemanarea chirurgului care a realizat interventia. Cu toate ca majoritatea medicilor isi informeaza pacientii in legatura cu urmele ce vor ramane dupa operatie, cei mai multi nu iau in seama asta, pentru ca se gandesc doar cum sa imbunatateasca niste sani lasati sau sa scape de un exces de piele.

Totusi, daca ai norocul sa ai pielea mai putin sensibila, care se reface usor, s-ar putea sa ai sansa sa scapi, cu timpul, de inesteticele dungi facute de bisturiu.

Calificarea medicului care te va opera

Este drept, medicina a avansat foarte mult, iar anumite proceduri, cum ar fi injectarea de botox, pot fi facute cu multa usurinta. Totusi, asta nu inseamna ca poate sa le faca oricine, oriunde. Chiar daca ai incredere in dentistul sau in ginecologul tau, nu te lasa pe mana lui daca iti spune ca si-a deschis cabinet de chirurgie plastica.

Un prim lucru pe care trebuie sa-l verifici este daca medicul care va realiza interventia are calificarea de chirurg si daca este specializat in chirurgia plastica si reparatorie.

De asemenea, in ultimii ani s-au inmultit saloanele de cosmetica sau centrele spa "specializate" in operatii estetice. Ei bine, sa nu te astepti ca intr-un astfel de loc sa fii tratata de vreun chirurg de renume. Mai mult, sa iti pui un semn de intrebare daca vezi ca intr-un astfel de loc se realizeaza interventii chirurgicale.

Grasimea care reapare

Multe persoane nu inteleg felul in care se manifesta corpul dupa o operatie de liposuctie. Daca iti faci o liposuctie in zona abdomenului, este destul de greu ca grasimea sa reapara acolo, deoarece interventia presupune reducerea cantitativa a celulelor care formeaza tesutul adipos.

Astfel, daca dieta ta nu este una echilibrata dupa operatie, grasimea se va depune in cantitati foarte mici in zona operata, dar va creste consistent in zonele care nu au fost supuse interventiei.

Implanturile mamare si spatiul dintre "noii tai sani"

In mod inevitabil, atunci cand alegi sa iti maresti sanii cu o masura sau doua, iar pielea ta nu este suficient de elastica sau de intinsa, risti sa ramai cu o adancitura in zona sternului. Daca asta se intampla, chiar nu este vina medicului chirurg, ci tine doar de anatomia corpului tau, de pielea care nu poate sustine greutatea unor sani mariti si de faptul ca ai o structura osoasa mult prea slaba.

In cazul acesta, inesteticul esec se poate rezolva cu un implant de muschi, care sa imbrace osul pieptului.

Nu-i ascunde medicului cat de mult fumezi sau ce fel de pastile iei

Foarte multi chirurgi plasticieni refuza sa-i opereze pe pacientii care fumeaza foarte mult, deoarece cantitatea de oxigen din sangele lor este foarte mica, iar riscul aparitiei unei complicatii pe masa de operatii este foarte mare.

Cat despre pastile, mai ales cele pentru slabit sunt periculoase in contextul unei astfel de interventii, pentru ca schimba semnificativ felul in care corpul reactioneaza la anestezie, ele continand substante care ridica tensiunea. In conditiile acestea, niciun medic nu va risca sa faca o interventie unei persoane in cazul careia ar putea sa apara probleme cardiace.

Daca nu ii spui chirurgului ca iei pastile de slabit, e aproape sigur ca te va opera, dar complicatiile care pot sa apara dupa anestezie pot duce la deces.

Banii, un detaliu. Corpul tau este de nepretuit!

Nu te grabi sa apreciezi un chirurg ca fiind bun doar pentru ca practica preturi mari si nici nu te duce la cel care opereaza cel mai ieftin. De asemenea, o reducere "bomba" facuta de un anumit cabinet ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te faca sa te intrebi ce anume i-a determinat pe acei medici sa micsoreze brusc preturile la interventii. Nu pune un pret pe corpul tau!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#operatii estetice riscuri, #efecte chirurgie plastica, #cicatrici operatie estetica, #liposuctie grasime reapare, #fumator operatie , #frumusete