Alimente care iti infrumuseteaza parul

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:14
4584 citiri
Alimente care iti infrumuseteaza parul

Lasa deoparte sampoanele si balsamurile sofisticate si costisitoare. Cea mai buna metoda de a avea un par stralucitor, ca in reclame, este sa consumi alimente precum pestele, fasolea, bananele si lintea. O dieta sanatoasa este la fel de importanta pentru cei circa 150.000 de foliculi de par de pe cap precum este si pentru restul organismului.

Proteinele, spre exemplu, sunt piatra de temelie pentru un par viguros. Conform Huffington Post, daca acestea sunt deficitare, podoaba capilara fie va incepe sa cada, fie va creste foarte greu. Iata 10 alimente care te vor ajuta sa ai un par de zeita:

Carnea rosie slaba

Prea putin fier in sange poate sa duca la cadera parului pana la chelire completa, dupa cum spun cercetatorii de la Clinica Cleveland. Pentru a evita aceasta problema, ai grija sa consumi carne de curcan, galbenus de ou, cereale integrale, fructe uscate, fasole, dar si carne rosie, de cateva ori pe saptamana.

Ouale

Ouale abunda in biotina, un tip de vitamina B care ajuta la o buna crestere a firelor de par. Un deficit poate sa fie evitat consumand, pe langa oua, alune de padure, migdale, somon, branza cu continut caloric scazut si avocado.

Bananele, cerealele, berea, stafidele

Toate acestea contin siliciu, care ajuta firele de par sa ramana groase, viguroase. Consumand aceste alimente vei vedea ca mai ales la periaj se rupe mai putin par.

Legume cu frunze inchise la culoare

Consuma din plin spanac si broccoli. Acestea sunt pline de vitaminele A si C, care ajuta la producerea sebumului, uleiul natural de pe scalp ce functioneaza ca un balsam si previne uscarea parului.

Stridiile

Opteaza pentru acest aliment pentru zincul continut. Persoanele cu o carenta la acest nivel vor avea un par rar, bolnav si cel mai probabil plin de matreata. Ajusteaza-ti dieta pentru ca nu cumva zincul sa lipseasca din ea. In afara de stridii, mai consuma si ficat, carne de vita slaba, crabi si scoici.

Cartofii dulci

Acestia sunt plini de beta-caroten, care se transforma in vitamina A in interiorul organismului, un agent care ajuta atat pielea, cat si parul, facandu-le sa nu devina uscate si prevenind matreata. Si morcovii, dovlecii, napii si sparanghelul sunt alimente indicate din avcest punctd e vedere.

Fasolea

Nu doar fasolea, ci si alte plante, precum lintea sau mazarea, sunt bogate in fier. Lintea, mai ales, joaca un rol important in felul in care arata podoaba ta capilara.

Fructele si legumele

Toate acestea sunt pline de vitamina C, care ajuta organismul sa absoarba mai bine fierul. In plus, fara acesta organismul este slabit. Anemia atrage dupa sine si pierderea parului. Consuma cat de des poti broccoli, legume cu frunze, ardei iute, citrice si capsuni.

Acizi grasi omega 3

Acizii grasi omega 3 sustin sanatatea scalpului, un deficit al acestora ducand la uscarea pielii si la un par tern, lipsit de viata. Mananca somon, sardine, macrou, seminte de in si nuci.

Uleiul vegetal

Nimeni nu vrea sa aiba un par uscat, deteriorat, dar daca dieta ta este prea saraca in grasimi, exact acest lucru se va intampla. Chiar daca vrei sa slabesti, nu subestima importanta uleiurilor vegetale. Consuma mai ales ulei de masline, de alune, chiar de floarea-soarelui. In jur de o lingurita pe zi este cantitatea ideala.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#par sanatos alimente, #par frumos dieta, #par frumos minerale alimente, #par sanatos vitamine mancare, #para sanatos regim alimentar , #frumusete