Cat de rele sunt anumite obiceiuri pentru frumusetea ta

Sambata, 02 Martie 2013, ora 18:16
2606 citiri
Cat de rele sunt anumite obiceiuri pentru frumusetea ta

Atunci cand vine vorba de infrumusetare, fiecare femeie are anumite obiceiuri. Aplicatul machiajului direct cu mana sau spalatul zilnic pe par sunt doar doua dintre practicile in jurul carora au fost create mituri mai mult sau mai putin adevarate.

Atata timp cat unele sunt benefice, iar altele ar fi de evitat, ar fi cazul sa facem o trecere in revista a trucurilor si obiceiurilor la care apeleaza femeile atunci cand isi aranjeaza parul, unghiile sau machiajul. Acestea au fost analizate de specialistii citati de Health.com.

Ti-au aparut niste eruptii pe fata si incerci sa scapi de ele. Totusi, te-ai intrebat cand ti-ai curatat ultima oara aplicatoarele pentru machiaj? Daca acest lucru s-a intamplat acum un an, atunci sa nu te mire ca te-ai trezit cu bubite, cosuri sau alte alergii.

Periile si buretii pentru farduri si fond de ten sunt cele mai prielnice medii de dezvoltare a ciupercilor si de inmultire a bacteriilor. Acestea pot duce la probleme grave ale pielii. Asadar, tine minte ca ar trebui sa cureti aplicatoarele o data la trei - patru zile sau macar saptamanal. Foloseste un demachiant delicat pentru asta, iar apoi lasa-le la uscat.

Aplicarea machiajului cu degetele este o practica adesea intalnita la make-up artistii profesionisti. Nu este nimic rau sa folosesti degetele in locul aplicatoarelor. Asta deoarece produsele cosmetice se incalzesc prin aplicarea cu degetele si au o mai buna aderenta.

Un alt avantaj al folosirii degetelor pentru aplicarea machiajului este faptul ca vei folosi cantitati mai mici decat cu pensulele sau cu buretele.

Iti storci cosurile de fiecare data cand apare unul nou, dar ar trebui sa stii ca este un obicei extrem de rau pentru ten, intrucat vei imprastia bacteriile si vei ramane cu niste semne rosii pe care va trebui sa le acoperi cumva.

In cazul in care ti se pare ca este neaparat necesar sa o faci, macar fii precauta si inveleste-ti degetele intr-un servetel, curatand in prealabil zona pe care vrei sa o strangi.

Chiar daca ar putea parea iesit din comun, faptul ca nu te demachiezi inainte de culcare nu este neaparat o tragedie. Machiajul nu face neaparat rau tenului. In cel mai rau caz, te poti trezi cu niste eruptii sau cu pleoapele umflate de la rimel si de la tus.

Lacul pentru uscare rapida ajuta culoarea sa se mentina mai mult timp pe unghii. Totusi, daca nu-l folosesti, nu este neaparat un lucru rau, doar ca s-ar putea sa te trezesti ca lacul se ciobeste mai repede.

Supunerea parului la temperaturi ridicate prin coafarea cu placa si folosirea uscatorului de par iti degradeaza podoaba capilara in timp. Totusi, daca ai in vedere sa folosesti in prealabil un spray impotriva degradarii termice a parului si daca reduci temperatura ustensilelor, ai putea sa scapi de grija ca parul ti se va transforma intr-o "matura".

Cele mai multe femei isi vopsesc, la un moment dat, parul. Unora ajunge sa le placa foarte mult acest lucru. Sunt femei care isi schimba culoarea parului atat de des, incat au si uitat cum arata el cand este natural. Problema nu este cat de des iti schimbi culoarea parului, ci cat de radicale sunt schimbarile.

Este normal sa te vopsesti o data pe luna, mai ales cand radacinile cresc. Daca nu optezi pentru schimbari radicale de nuanta si daca folosesti tratamente pentru hidratarea varfurilor, nu ar trebui sa ai probleme.

Daca nu ai neaparata nevoie, nu te spala atat de des pe cap. Daca parul tau nu se ingrasa, inseamna ca nu este nevoie sa il speli zilnic, deoarece il vei degrada.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#obiceiuri daunatoare frumusete, #machiaj par daunator, #spalat par des, #curatare aplicatoare machiaj , #frumusete