Ce alegem pentru marirea buzelor: ulei de silicon sau acid hialuronic?

Advertorial
Joi, 21 Mai 2020, ora 11:51
20824 citiri
Ce alegem pentru marirea buzelor: ulei de silicon sau acid hialuronic?
Foto: Pixabay

Marirea buzelor este o procedura de medicina estetica, poate cea mai solicitata. Aceasta presupune remodelarea buzelor prin administrarea de substante de umplere (fillere) care dau volum buzelor.

Exista doua tipuri de fillere:

Cu caracter permanent: ulei de silicon, benzi de silicon;

Cu caracter temporar: acid hialuronic, grasime proprie.

Pana la urma, intrebarea la care trebuie sa raspundem atunci cand decidem sa ne marim buzele este aceasta: pentru ce fel de filler optam: cu ulei de silicon (adica permanent) sau cu acid hialuronic (efect temporar)?

Marirea de buze cu ulei de silicon

Uleiul de silicon nu are culoare, miros, nu este volatil, nici cancerigen, nu se resoarbe. Este preferat tocmai pentru efectul sau permanent. Singurul (mare) dezavantaj este acela ca prezinta risc de complicatii de 4-5%, chiar daca procedura este realizata in mod corect.

Astfel de complicatii presupun:

● eritem (roseata);

● vanataie (echimoza);

● edem;

● granuloame;

● in cazuri grave se poate ajunge la infectii si ulceratii.

Uleiul de silicon se introduce subcutanat, cu un ac foarte fin si foarte lent, tocmai in ideea de a evita formarea de granuloame. Injectarea stimuleaza productia naturala de colagen si elastina, astfel incat in jurul siliconului se formeaza o capsula care mentin substanta injectata in acelasi lor.

Siliconul nu poate fi eliminat decat printr-o interventie chirurgicala, cu ajutorul bisturiului electric (permite taierea si coagularea sangelui in acelasi timp, altfel tesutul sangereaza foarte mult). Prin comparatie, acidul hialuronic poate fi eliminat mult mai simplu: injectarea unei substante (hialuronidaza).

Marirea de buze cu acid hialuronic

Marirea de buze cu acid hialuronic reprezinta metoda cu caracter temporar. Acidul hialuronic are si alte avantaje:

● ofera o hidratare de lunga durata;

● ofera volum;

● nu prezinta risc de alergii;

● in general este bine tolerat de organism, tocmai pentru ca acidul hialuronic se intalneste in mod normal in organism;

● rezolva asimetriile de volum intre buze;

● completeaza volumul (care se pierde odata cu trecerea anilor);

● recontureaza forma.

Chiar si in cazul in care marirea buzelor se realizeaza cu acid hialuronic pot aparea reactii secundare sau chiar complicatii, dar acestea sunt rare. Astfel, pot aparea:

● reactii inflamatorii anormale / acumulari de produs la nivelul buzelor, pentru ca o fiola de acid hialuronic contine doar 25% acid hialuronic, restul fiind reprezentat de diversi excipienti. Acesti excipienti provoaca aceste reactii inflamatorii si acumulari.

● hematoame;

● echimoze (imediat dupa injectare, sau in 24-72 ore). Echimozele dispar in cel mult o saptamana. Micii noduli care pot aparea dupa injectarea cu acid hialuronic dispar prin masaj usor, care se recomanda pentru 7 zile.

In consecinta, care este cea mai buna alegere pentru buzele tale?

Decizia iti apartine, dar probabil ca acidul hialuronic este cea mai buna solutie, pentru ca este mai bine tolerat de organism, avand aceeasi molecula cu acidul hialuronic care se gaseste in organismul uman. In plus, procedura este sigura.

In cazul injectarii cu ulei de silicon, organismul uman detecteaza molecula straina si o incapsuleaza intr-o membrana. Desigur, vestea buna este aceea ca procedura este definitiva. Vestea mai putin buna este aceea ca pe masura trecerii anilor, picaturile de silicon pot migra si afecta pozitia unor tesuturi. Solutia este indepartarea pe cale chirurgicala.

In anii 1990, Food and Drug Administration (FDA) din SUA a interzis utilizarea siliconului lichid in scopuri cosmetice. Ulterior s-a constatat ca nu exista nicio legatura intre silison si aparitia unor boli autoimune. In prezent, se foloseste ulei pur de silicon, iar utilizarea sa medicala, in scopuri cosmetice, este aprobata.

Atentie!

Ambele proceduri, atat marirea de buze cu ulei de silicon, cat si marirea de buze cu acid hialuronic, trebuie realizate de catre un medic dermatolog sau chirurg estetician.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#marire buze acid hialuronic, #marire buze ulei silicon, #Clinica Cosmedica , #frumusete