Ce sa faci pentru ca parul vopsit sa aiba o culoare intensa mai mult timp

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 08:16
43183 citiri
Ce sa faci pentru ca parul vopsit sa aiba o culoare intensa mai mult timp
ayushveda

Atunci cand o femeie ia decizia de a-si vopsi parul, cea mai mare dorinta este ca intensitatea culorii sa dureze cat mai mult timp si sa atraga atentia intr-un mod placut.

Dupa cum arata Sheknows.com, fie ca te vopsesti acasa, fie ca mergi la un salon pentru a beneficia de indemanarea profesionistilor, exista cateva trucuri care te pot ajuta sa mentii pe o perioada mai mare acea nuanta vibranta. Iata care sunt acestea:

1. Foloseste un sampon mai puternic inainte

Mai ales daca utilizezi produse pentru par pe baza de silicon, cu cateva zile inainte de a te vopsi spala-te, in mai multe randuri, cu un sampon mai puternic. Acesta nu este indicat pentru a fi folosit in mod constant, deoarece va estompa culoarea. Inainte de a aplica vopseaua este insa foarte bun, deoarece va curata firul de par mai bine, astfel incat pigmentii sa patrunda mai in profunzime.

2. Nu te sampona imediat dupa

O regula putin cunoscuta este aceea de a nu te spala pe cap cu sampon timp de 24 de ore dupa ce te-ai vopsit. Mai mult, este de preferat ca parul sa fie usor gras, deoarece vopseaua se va fixa mai bine si va rezista mai mult.

3. Nu te spala pe par zilnic

Culoarea isi va pierde mai repede din intensitate daca te vei spala zilnic cu sampon. De altfel, nu este indicat din mai multe motive sa faci acest lucru, desi sunt destui care nu respecta aceasta regula. Daca vrei insa neaparat sa iti simti parul spalat zilnic, desi nu are nevoie chiar de atata atentie, il poti sampona o zi da una nu, iar in zilele in care nu faci acest lucru sa il clatesti cu apa rece dimineata, la varfuri.

4. Foloseste un sampon nuantator

Sampoanele create special pentru pastrarea si accentuarea culorii chiar sunt eficiente, mai ales daca folosesti samponul potrivit. Spre exemplu, daca vrei sa eviti ca parul sa se decoloreze si sa capete acele nuante aurii si portocalii care apar la multe femei, poti alege un sampon nuantator violet.

5. Nu te spala cu apa fierbinte

Cu cat este mai fierbinte apa pe care o folosesti atunci cand iti speli parul, cu atat vopseaua se va estompa mai repede. Pentru a evita acest lucru incearca sa te speli cu apa calduta, dar nici prea rece, ca sa nu racesti.

6. Evita fixativul

Acesta da un aspect de mat parului si il face sa para lipsit de viata. De aceea este bine sa eviti cat poti folosirea lui, limitandu-te doar la ocaziile speciale in care chiar ai nevoie de el. Poti sa optezi chiar pentru o tunsoare mai practica, ce nu are nevoie de prea multe produse de aranjare, cum ar fi fixativul, spuma sau gelul.

7. Protejeaza-ti parul de razele solare

Mai ales atunci cand petreci mult timp la soare, cum ar fi pe parcursul unei vacante la mare, ai grija sa iti protejezi parul fie cu palarii sau alte accesorii care acopera capul, fie cu un sampon care are factor de protectie solara.

Daca nu gasesti un astfel de sampon sau nu vrei sa cumperi, poti sa incerci o alta varianta: amesteca o jumatate de ceasca de apa cu o lingurita de solutie pentru plaja cu factor de 25, pune solutia obtinuta intr-o sticluta cu pulverizator (daca ai) si aplica pe par in fiecare dimineata dupa ce faci dus.

8. Vopseste-te la sase saptamani

Aceste sfat nu prea este pe placul multor femei, insa, daca vrei ca sansele de mentinere indelungata a culorii sa fie si mai mari, vopseste-te o data la sase saptamani. In cazul in care folosesti nuante de rosu, s-ar putea sa fie nevoie sa faci acest lucru chiar la patru saptamani, deoarece rosul este mult mai pretentios decat celelalte culori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#par vopsit, #mentinere culoare par vopsit, #pastrare culoare par vopsit, #intensitate culoare par vopsit, #mentinere intensitate culoare par vopsit , #frumusete