Cinci lucruri pe care sa le iei in considerare inainte de a face un lifting facial

Advertorial
Marti, 02 Iulie 2019, ora 13:40
36343 citiri
Cinci lucruri pe care sa le iei in considerare inainte de a face un lifting facial
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

In ultimii ani, procedurile cosmetice anti-imbatranire sunt tot mai acceptate in cultura urbana. Majoritatea femeilor incep cu tratamente mai putin invazive, cum ar fi injectiile si substantele de umplere a ridurilor fine.

Totusi, la un moment dat, unele femei iau in considerare operatiile chirurgicale de intinerire faciala, sau liftingul facial, pentru a obtine rezultate mai dramatice si pe termen mai lung.

Daca si tu esti in punctul in care ai de luat o decizie cu privire la intinerirea faciala, iata 5 lucruri la care sa te gandesti inainte de a lua decizia finala:

1. Liftingul facial este procedura prin care se ridica si se strange pielea lasata de pe fata si gat

Doctorul chirurg efectueaza operatia de lifting facial in sala de operatii in timp ce pacientul (a) este complet adormit (a) sub anestezie generala.

In timpul procedurii, chirurgul face mici incizii in jurul lobilor urechii pentru a ajuta la ascunderea oricarei cicatrici chirurgicale, care este minima oricum.

Doctorul ridica si trage inapoi pielea faciala si a gatului, precum si tesutul conjunctiv, indepartand excesul de piele inainte de a inchide incizia.

Procedura abordeaza zonele problematice, cum ar fi:

- gusa care apare pe linia maxilarului

- pielea gatului lasata

- pliurile nazolabiale, cunoscute si sub denumirea de linii de marioneta, intre nas si gura

- expresia fetii cazuta

- barbia dubla

Comparativ cu injectiile, al caror efect dureaza de la opt luni la doi ani, rezultatul liftingului facial dureaza, de obicei, cativa ani.

2. Unul dintre cele mai gresite pareri despre liftingul facial se refera la timpul de recuperare

In general, oamenii cred ca recuperarea dureaza mai mult si este mai complicata decat este in realitate. Pacientii se asteapta ca recuperarea sa dureze in jur de 6 saptamani, cand in realitate dureaza doar 10-14 zile pentru majoritatea oamenilor.

Pe parcursul perioadei de recuperare, oamenii se pot astepta la unele umflaturi si vanatai, in timp ce inciziile se vindeca.

Doctorul chirurg va oferi instructiuni detaliate de ingrijire postoperatorie si recomandari de reducere a durerii ce vor accelera vindecarea.

3. Toata lumea se intreaba care sunt beneficiile liftingului facial, de ce fac oamenii atatea eforturi pentru a arata bine

Motivele evidente tin de cresterea satisfactiei fata de propriul aspect fizic dar si a perceptiei celorlalti care vrem sa ne vada mai tineri si mai atragatori.

In general, oamenii doresc ca ceea ce simt in interior lor sa se reflecte si in oglinda. Ei vor sa stie ca oamenii din anturajul lor au ganduri pozitive despre ei.

Cercetarile facute de specialistii din domeniul chirurgiei plastice folosind poze ale pacientilor inainte si dupa operatia de lifting facial au aratat ca observatorii ocazionali au considerat femeile din pozele cu rezultatele liftingului ca fiind mai tinere, mai atractive, mai sanatoase si cu mai mult succes.

4. Evident, trebuie discutate cu doctorul chirurg riscurile si dezavantajele liftingului facial

Fiind vorba de o procedura chirurgicala, exista riscuri pe care oamenii si le asuma inainte de a intra in sala de operatii.

Anestezia generala prezinta un factor de risc penru unele persoane, inclusiv pentru adultii in varsta si persoanele cu afectiuni de sanatate, cum ar fi obezitatea si diabetul.

Alti pacienti au un grad de risc crescut privind sangerarea in timpul interventiei chirurgicale. In aceasta categorie intra fumatorii si persoanele care iau medicamente anti-coagulante.

Daca anestezia generala nu este o optiune pentru pacient, se poate face operatia sub anestezie locala care amorteste doar zona fetei supusa procedurii.

5. Te intrebi daca oamenii isi vor da seama ca ai facut operatie?

Unii pacienti se tem ca chipurile lor vor arata intinse sau nenaturale, indicand faptul ca au facut operatie. Nu este cazul, atata timp cat alegi chirurgul potrivit si cu experienta.

Daca operatia este executata corect, aspectul rezultat va fi unul natural. Nimeni nu-si va da seama ca ai facut operatie.

Secretul este sa gasesti un doctorul chirurg plastic cu rezultate de inalta calitate. Cere-i sa-ti arate fotografii ale pacientilor inainte si dupa operatie ca sa intelegeti rezultatul real al procedurilor.

Si mai important, intreaba doctorul daca are feedback pe termen lung de la pacienti. Daca un procent ridicat de persoane sunt extrem de multumite de rezultate dupa cinci ani, este foarte probabil sa aveti o operatie de lifting facial de succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lifting facial, #chirurgie plastica frumusete , #frumusete