Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 17:38
13744 citiri
Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Un ten sensibil se recunoaste de la departare - piele rosie, iritata, uscata si crapata. Cu alte cuvinte, un ten cu aspect imbatranit, lipsit de stralucire. Pare cunoscut?

Din pacate, pielea sensibila a fetei si gatului incepe sa devina din ce in ce mai greu de ascuns. De aceea, este mai bine sa o tratezi decat sa o maschezi.

Pentru un ten fin, placut la atingere si un gat catifelat, urmatoarele sfaturi trebuie sa devina reguli de aur ale ingrijirii pielii tale.

Ochii sensibili sunt usor de observat: pungi sub ochi, piele deshidratata, zone uscate; colturile interioare, pleoapa si zona genelor te mananca sau lacrimezi des, explica pentru Ziare.com Lizi Serbanescu, specilist psihoestetica.

Mancarimi si ten rosiatic? Ce este dermatita de contact si cum o tratezi

Cum trebuie tratata aceasta problema:

1. Nu mai folosi produse pentru ochi care contin parfum si peroxid de benzoil.

2. Nu aplica gomajul facial in zona ochilor, particulele cu rol exfoliant putand sa raneasca pielea subtire din jurul lor.

3. Evita sauna, apa fierbinte sau extrem de rece.

4. Foloseste o crema speciala pentru ochi sensibili pe care sa o aplici tamponand zona dintre ochi si varful obrajilor.

5. Aplica crema hidratanta dupa ce te demachiezi (si folosesti un toner) pentru a intra direct in piele.

Buzele reprezinta cea mai sensibila zona a chipului tau. Aici se gasesc 3-5 straturi celulare in timp ce restul pielii fetei are in jur de 15 straturi! Fara indoiala, buzele sunt primele care resimt efectele extreme ale frigului si caldurii. Descuamarea este inevitabila in cazul celor neingrijite si deshidratate. Asadar, ia in calcul:

6. Nu ceda tentatiei de a-ti umezi buzele cu limba, acest tic doar agraveaza situatia.

7. Foloseste un balsam sau alt produs de buze care are protectie solara si nu contine alergeni.

Lipsa sebumului usuca pielea gatului, lucru care accelereaza procesul de imbatranire. Un gat si decolteu frumos se tin cu urmatoarele reguli:

8. Cumpara si foloseste o lotiune hidratanta cu factor de protectie solar 30 sau mai mult. In curand vei scapa de senzatia de gat uscat si vei evita arsurile solare.

9. Cauta lotiuni si creme cu retinol sau extras din plante, pentru fermitate,si agenti de iluminare precum acidul kojic.

10. Daca suferi de o piele extrem de sensibila, cel mai bine ar fi sa cauti o crema realizata special pentru aceasta zona.

Cum sa eviti alergiile la machiaj

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Reguli de aur pentru pielea sensibila, #reguli ingrijire piele, #ingrijire piele sensibila , #frumusete