Cum sa alegi tratamentul facial ideal pentru tenul tau

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 12:21
12493 citiri
Cum sa alegi tratamentul facial ideal pentru tenul tau

Atunci cand mergi la salon beneficiezi de o ingrijire a tenului. Cand ajungi acolo, insa, vezi ca ai o lista foarte mare din care sa alegi si nu stii ce ti se va potrivi cel mai bine. Poti alege sa te lasi pe mana cosmeticienei sau sa decizi tu ce preferi.

In primul rand, trebuie sa intelegi de ce ai nevoie de un tratament facial. Potrivit Health and Lifestyle, pielea este expusa permanent la factorii nocivi din atmosfera si orice semn de stres sau alimentatie necorespunzatoare se resimte imediat pe ten. De aceea, ingrijirea este esentiala daca vrei sa-ti mentii un aspect frumos. Un tratament complex trebuie sa curete, exfolieze, hidrateze si catifeleze pielea.

Ce elemente trebuie sa iei in considerare

De obicei este bine sa optezi pentru o gama de produse si sa-i ramai fidela, mai ales in cazul in care ai o piele sensibila. Apoi vezi cum arata pielea ta dupa tratament. Daca este iritata sau simti un disconfort, inseamna ca trebuie sa renunti la produsele respective, caci nu se potriveste tenului tau.

Daca vrei un tratament care sa se adreseze ridurilor fine, vei avea nevoie si de o exfoliere, pentru a curata celulele moarte si a da voie pielii sa se regenereze. Apoi trebuie sa stabilesti daca tenul tau este uscat, gras, normal sau mixt. Aici nu te poate ajuta prea mult cosmeticiana, caci acest lucru se vede in timp, pe durata a mai multe zile.

Daca este uscata, inseamna ca trebuie sa folosesti lotiuni hidratante. Daca tenul este gras, inseamna ca esti mai predispus la acnee, asa ca ai nevoie de produse care sa contracareze aceasta problema. In cazul pielii sensibile, produsele nu trebuie sa contina alcool si alte ingrediente sintetice, miros prea puternic etc.

Tipuri de tratament cosmetic

Exista doua categorii principale de tratament cosmetic: cel manual si cel cu electroterapie. In cazul primului, cosmeticiana foloseste cremele aplicandu-le cu mana, fara ajutorul vreunui alt echipament, acestea avand consistenta uleioasa. Se maseaza fata si se pune accentul pe relaxarea si detensionarea pielii.

Se pot folosi produse hipoalergice, altele cu efect de lifting, extracte de fructe si flori, masti cu parafina imbogatite cu antioxidanti.

In cea de-a doua categorie intra masinariile speciale, cu care se introduc mai adanc in piele substante speciale menite sa intinereasca si sa infrumuseteze tenul. Altele nu folosesc deloc creme si se bazeaza pe niste micro-curenti ce stimuleaza derma.

Cea mai la indemana este terapia cu oxigen, care repara ridurile eficient introducand mai adanc serul in piele, cu ajutorul masajului. Aparatele sunt folosite si in tratarea acneei, pentru o curatare profunda.

Frecventa tratamentelor

Cat de des apelezi la tratamente faciale tine mai mult de decizia personala. Cel mai bine ar fi ca nu mai des de o data pe luna sa faci acest lucru, caci atat ii ia pielii sa se regenereze. Orice femeie trebuie insa ca macar o data pe an sa mearga la un cabinet de cosmetica pentru un tratament de intinerire a pielii.

Trateaza-te singura

Nu trebuie neaparat sa mergi la un cabinet specializat penru a avea o piele frumoasa. Exista multe produse disponibile si in farmacii care dau rezultate bune. Important este sa-ti exfoliezi pielea in mod regulat si sa o hidratezi corespunzator. Apoi alege masti din ingrediente naturale, care sa-ti improspateze, catifeleze si regenereze tenul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#tratament facial potrivit ten, #tratament cosmetic tip ten, #cum alegi tratamentul cosmetic, #sfaturi tratamente cosmetice, #tipuri tratamente cosmetice , #frumusete