Cum sa arati perfect cand mergi la plaja

Vineri, 05 August 2011, ora 07:00
16438 citiri
Cum sa arati perfect cand mergi la plaja

Vara a venit de ceva vreme si in perioada aceasta toata lumea merge la mare sau in zone cu apa, unde se poate racori in zilele caniculare. Cele mai multe dintre femei se tem insa de cum vor arata in costumul de baie, asa ca intregul eveniment devine destul de stresant.

Dar, cu cateva trucuri usor de aplicat, aceste griji vor deveni istorie si tu te vei simti incredibil de frumoasa pe plaja, dar vei ramane si sanatoasa. Iata de ce trebuie sa tii cont, potrivit Glamour:

Elimina parul de pe picioare si din jona bikinilor

In acest fel nu vei mai sta cu grija ca o persoana care se apropie prea mult de tine va observa firele, chiar si finute, de par. Cu o zi inainte de a te duce la plaja ia o pastila calmanta, astfel incat sa diminuezi durerea, si mergi la cabinetul de cosmetica. Daca alegi sa folosesti singura, acasa, aparatul de ras, ai grija sa nu te zgarii. In plus, nu te epila chiar inainte de a merge la plaja, ci lasa pielea sa se refaca macar o zi, mai ales daca alegi o apa sarata.

Acorda atentie deosebita axilei, degetelor si incheieturilor

Aceste zone sunt de multe ori destul de dificile cand vine vorba de epilat, asa ca este bine sa mergi in cea mai luminoasa parte a casei si sa privesti cu atentie daca nu cumva au ramas fire de par. Mai ales cand te epilezi singura este greu sa extragi toate firele, asa ca o a doua verificare nu strica niciodata.

Consuma alimente si bautura care nu baloneaza

Renunta la bauturile acidulate, care de cele mai multe ori te baloneaza. In acelasi timp, alimentele bogate in sodiu vor avea acelasi efect si vor favoriza si retentia apei de catre organism, ceea ce nu este deloc o veste buna atunci cand urmeaza ca te expui doar in costum de baie.

Tonifica-ti bratele si primeste incredere in sine

Costumele de baie pot face destul de multe lucruri pentru o femeie, astfel incat sa ii puna in evidenta sanii, posteriorul, sau sa iti ascunda eventuala grasime abdominala. Ceea ce nu poate sa faca este sa iti ascunda bratele nu tocmai tonifiate. Incearca cateva exercitii simple si inainte de sfarsitul sezonului vei observa rezultate extraordinare.

Tonifica-ti abdomenul

Uita de abdomene si incearca un procedeu numit de cel care l-a inventat, instructorul Lacey Stone, "moara de vant". Stai culcat pe spate cu bratele intinse, in forma de T. Ridica picioarele si indoaie genunchii astfel incat fluierul piciorului sa fie paralel cu podeaua. Coboara usor picioarele spre dreapta, revino la centru si continua inspre partea opusa. Pentru rezultate optime, Stone recomanda 3 seturi de cate 20 de repetari, de cel putin 3 ori pe saptamana.

Exfoliaza si catifeleaza pielea

Indeparteaza in permanenta celulele moarte, acest procedeu fiind esential mai ales in perioada verii, atunci cand aplici multe lotiuni, creme cu protectie solara si uleiuri. Ai grija sa folosesti produse diferite pentru corp si fata, caci acestea doua au nevoi diferite.

Ai grija cand combini produse de ingrijire a pielii cu produse de protectie solara

Unele dintre produsele antirid contin acid alfa hidroxil, care poate irita tenul cand este expus pentru o perioada mare de timp razelor soarelui. Citeste intotdeauna etichetele produselor pentru a te pune la adapost de eventualele efecte adverse. In plus, lotiunile solare pot provoca o eruptie acneica in cazul femeilor cu piele sensibila.

Nu folosi doar creme cu protectie solara

Lotiunea pe care o aplici pe picioare este probabil mult prea uleioasa pentru ten, asa ca este bine sa faci alegeri diferite, in functie de zona corpului. Desi suna destul de complicat, in geanta de plaja trebuie sa ai inclusiv produse de protejare a buzelor si a parului.

Nu purta doar flip-flops toata vara

Specialistii spun ca nu e nimic rau in a purta asemenea incaltari la plaja, dar in niciun caz nu trebuie sa-i folosesti pe toata durata verii. Din cauza lipsei sprijinului adecvat, poti dezvolta intinderi de tendon sau fasciita plantara, o umflare a calcaiului care va face mersul foarte dureros. Poarta niste sandale cu toc potrivit, care iti vor sprijini perfect piciorul.

Gaseste costumul de baie care sa te puna in valoare

Trebuie sa tii cont de doua reguli esentiale: daca vrei ca soldurile sa para mai mici, pune un model mai bogat sau o culoare mai evidenta in partea de sus. Daca vrei sa distragi atentia de la burta, evita costumele intregi, caci, desi nu ai crede acest lucru, ele pun in evidenta stomacul.

Nu uita de palarie

Niciodata nu este bine sa pleci la plaja fara o palarie, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si estetic. Le poti asorta in functie de costumul te baie pentru un look mai sofisticat si, in acelasi timp, eviti si insolatia.

Ramai hidratata

Pe langa toate elementele de cosmetica si accesoriile cat mai inedite, sticla de apa ramane undeva uitata. Cand te expui la soare, totusi, este mai mult decat important sa te hidratezi, caci pierzi destul de multe lichide. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat este si riscul de deshidratare.

Treci peste teama de a sta in costum de baie

Primul inamic in lupta cu fricile este mintea. Aceasta iti poate strica o zi perfecta la soare si te va impiedica sa iesi in evidenta. Barbatii sunt atrasi in primul rand de o femeie increzatoare si mandra de propriul corp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#ingrijire corp plaja, #pregatire corp plaja, #pregatire corp femei plaja, #sfaturi ingrijire corp plaja , #frumusete
Comentarii