Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa te epilezi natural, la tine acasa

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 16:29
16281 citiri
Cum sa te epilezi natural, la tine acasa
Foto: Conso Globe

O femeie neepilata este in ziua de azi o aparitie mai rara, desi in ultima vreme se vorbeste din ce in ce mai mult despre naturalete.

Mai precis, daca ar fi sa ne luam dupa unii fotografi excentrici in arta lor, cum ar fi Ben Hopper, epilatul nu mai este la moda. Acesta a realizat un set neobisnuit de fotografii, in care modelele sale apar cu par sub brat.

Sa ne intoarcem in universul frumusetii si sa mentionam ca, pentru a obtine o piele curata si fina, nu este deloc simplu, atunci cand ai la indemana mai multe optiuni: aparatul de ras mecanic sau electric, crema depilatoare, laserul, benzile cu ceara rece/calda, potrivit Conso Globe

Cat despre ceara orientala pe care o supunem atentiei, precizam ca nu este un produs chimic, nu provoaca iritarea epidermei si da cele mai bune rezultate. Aceasta stramoseasca tehnica se adapteaza tuturor partilor corpului si ale fetei.

Ritual de frumusete practicat inca din Orientul Mijlociu, ceara orientala este un produs dulce, un fel de bila din caramel, cu o frumoasa culoare aurie, care nu slabeste foliculii firelor de par si nu-i impiedica sa creasca.

Ce avantaje prezinta ceara orientala

Pe primul loc se situeaza capacitatea de a indeparta cu usurinta perii, deoarece ceara calda dilateaza porii pielii.

Nu cauzeaza alergii, nu face zgomot ca un epilator electric si este mai naturala decat orice produs de epilare ce contine substante chimice.

Rezultatele sunt de lunga durata, comparativ cu metoda epilarii cu aparat de ras (trei saptamani, fata de 3 zile). Pielea ramane neteda si poate fi calmata cu putin ulei esential.

Nu va veti mai confrunta cu eventualele urme cauzate de firele de par crescute sub piele, deoarece ele sunt eliminati de la radacina.

Mici inconvieniente

Ca sa obtineti rezultate bune, durata operatiunii este putin cam lunga. Depinde si de dexteritatea fiecaruia. Desigur, nu veti fi scutiti (ne referim si la barbati) de acea durere inevitabila, chiar daca va obisnuiti rapid cu ea.

Reteta pentru a va epila cu ceara orientala

Ingrediente: 50 de grame de zahar pudra, o jumatate pahar cu apa, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura de miere.

Incalziti intr-o cratita apa cu zaharul, pana ce amestecul se caramelizeaza. Adaugati zeama de lamaie si mierea. Amestecati bine, apoi intindeti-l pe o planseta de lucru ca sa se raceasca, dar nu prea mult (atat cat sa nu va friga).

Aplicati pe locul pe care doriti sa-l epilati, benzi de ceara si trageti energic, apoi clatiti zona cu apa calaie.

Se poate aplica, pentru pielea mai sensibila, un gel de aloe vera sau un amestec format din doua-trei linguri ulei de migdale dulci cu 8 picaturi de ulei esential de arbore de ceai, 8 picaturi de ulei esential de lavanda si o lingura de ulei de luminita.

Masati usor zonele epilate. In caz de va grabiti, sunt suficiente doua picaturi de ulei esential de arbore de ceai pe o compresa (din tifon) umezita cu apa rece. Va avea efect calmant.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#frumusete femei barbati, #sanatate, #epilare naturala, #ceara orientala , #frumusete