Cum si unde iti faci un tatuaj?

Duminica, 02 Mai 2010, ora 16:36
15373 citiri
Cum si unde iti faci un tatuaj?
Foto: PRLog

Cand te-ai hotarat sa iti faci un tatuaj, e bine sa stii ca infectiile sau schimbarile petrecute in timp pot afecta calitatea lucrarii.

Daca la varste fragede un tatuaj poate sa fie doar o modalitate de a arata ca esti rebel, tatuajele ca metoda de infrumusetare a corpului incep sa fie tot mai populare.

Arta de a face tatuaje exista de sute de ani, iar tatuajele pot reprezenta trecerea unui prag initiatic, pot arata statutul intr-o comunitate, pot fi simboluri religioase sau pot fi realizate in memoria cuiva drag.

In multe culturi, un tatuaj reprezenta un mod de a te proteja de rau sau de boli permanent. Moda a fost preluata de marinarii si de minerii europeni de la culturile din Polinezia, dupa expeditia lui James Cook in Tahiti in 1769.

In cultura maorilor, spre exemplu, capul era considerata cea mai importanta parte a corpului, de aceea fata se impodobea cu desene complicate. Tatuajele ofereau informatii despre statut, ocupatie sau familia celui care le purta.

Exista riscuri?

Este recomandat sa apelezi intotdeauna la un cabinet de tatuaje autorizat. Aceste saloane sunt deseori controlate de directiile de sanatate publica si de inspectorii de la protectia consumatorului, iar sansele sa ai o parte de probleme scad.

Nu te lasa pacalit de faptul ca o persoana fizica are un tarif mai mic decat un salon. Un tatuaj efectuat in conditii improprii (cu materiale nesterile) se poate infecta si iti pui in pericol sanatatea.

Conform legii, in salon trebuie sa fie expuse vizibil preturile/lucrare, Certificatul de inmatriculare al firmei (CUI), autorizatiile de functionare avand specificarea domeniului de activitate, atestatele operatorilor, certificatele de calitate si certificatele de conformitate pentru bijuterii si aparatura.

Cat ma costa un tatuaj?

Pretul unui tatuaj variaza in functie de marime, complexitate, pozitia unde este amplasat si de cate culori se folosesc.

In genere, saloanele de tatuaje au un pret minim pentru un tatuaj care poate varia intre 70 si 100 de lei.

Tatuajele color sunt mai scupe decat cele alb-negru, iar clientul trebuie sa se asigure ca gaseste un salon care are culorile pe care si le doreste.

Pentru tatuajele mai mari, artistul poate face reduceri de pret.

In Bucuresti, cele mai cunoscute saloane sunt Roxy Tatoo, Black Ink Studio si Fashion tatoo.

Pe ce parte a corpului se face un tatuaj?

Tatuajele pot fi facute pe piele, oriunde iti doresti, insa exista anumite parti ale corpului care pot pune probleme.

Tatuajele pe maini sau pe picioare, spre exemplu, desi sunt de efect, nu sunt recomandate, deoarece in aceste zone culoarea se va estompa in timp.

E bine sa-ti alegi cu grija zona unde vrei sa ai tatuajul: pe abdomen, sani sau fund, spre exemplu, pielea va suferi modificari in timp, iar intinderea ei poate strica tatuajul.

Cat rezista un tatuaj?

Exista tatuaje permanente sau temporare, in functie de preferinte si de buget. Un tatuaj permanent se poate modifica in timp, iar culorile isi pot pierde din intensitate daca pielea este expusa prea mult la soare. Acestea pot fi insa refacute.

Pentru cei mai putini curajosi, exista optiunea tatuajelor henna, care dureaza doar cateva saptamani si au modele elaborate armonios.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#tatuaje, #saloane tatuaje, #pret tatuaj , #frumusete
Comentarii