Cum te ajuta frumusetea in cariera?

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 08:00
3977 citiri
Cum te ajuta frumusetea in cariera?
Foto: Trincoll

Efectele pe care le poate avea frumusetea in cariera reprezinta un subiect destul de controversat, adesea nerecunoscut la adevarata dimensiune.

Din ce in ce mai mult, aspectul fizic placut, atat in ce priveste barbatii, cat si in privinta femeilor, este considerat un atu in dezvoltarea pe plan profesional. Si nu este vorba doar de meserii in care acesta este chiar o conditie, cum ar fi cele de prezentator, stewardesa, etc.

Conform newsweek.com, economistii au recunoscut de mult timp ceea ce este denumit "prima de frumusete", adica faptul ca persoanele care arata bine sunt avantajate.

Barbatii mai aratosi castiga, in medie, cu 5% mai mult decat colegii lor mai putin favorizati in acest sens, iar femeile cu un aspect fizic placut castiga cu 4% mai mult.

De asemenea, persoanele dragute primesc mai multa atentie din partea profesorilor, sefilor, mentorilor. Pana si copiii staruiesc mai mult cu privirea la o persoana frumoasa, la fel cum facem si noi cu un copil mai frumos.

Acum cateva zeci de ani, cand era mai apreciata naturaletea in ceea ce priveste frumusetea, aceste statistici nu ar fi existat sau ar fi fost considerate superficiale.

Insa traim deja in anii in care preocuparea pentru un aspect fizic placut a mers atat de departe incat foarte multe femei, deja din medii normale, care nu implica celebritate spre exemplu, apeleaza la chirurgia estetica.

In plus, barbatii au inceput sa ia in considerare acest ajutor venit din partea progresului, numarul celor care isi fac operatii estetice fiind in crestere.

13% dintre femei si-ar face operatii estetice daca le-ar ajuta in cariera

Potrivit unui alt studiu, realizat de Societatea Americana a Chirurgilor Plastici, 13% dintre femei ar lua in considerare o interventie chirurgicala estetica daca aceasta le-ar aduce vreun beneficiu in cariera.

O analiza realizata de Newsweek, in care au fost intervievate 202 persoane cu functii de conducere, care sunt responsabile si cu angajari, intareste ideea ca frumusetea are o influenta mai mare ca niciodata.

Spre exemplu, 61% dintre respondenti au spus ca ar fi un avantaj pentru o femeie sa poarte haine care sa ii scoata in evidenta silueta, la serviciu. In plus, intrebati care ar fi atributele cele mai importante, managerii au plasat frumusetea pe locul trei, dupa experienta (locul unu) si incredere (locul doi) si inainte de unitatea de invatamant absolvita (locul patru).

Totodata, aceeasi analiza a mai scos in evidenta o realitate greu de acceptat: 84% dintre managerii chestionati au spus ca un candidat cu experienta, dar mai in varsta, i-ar putea face pe angajatori sa ezite in a-i oferi un job, in favoarea unui candidat mai tanar.

In plus, alte studii au demonstrat ca femeile mai putin atractive raman pe functiile de nivel mai mic in organigrama, cum ar fi cele de secretara, in timp ce la categoria posturilor cu functii inalte, care este dominata de barbati, o femeie frumoasa poate fi considerata prea feminina, mai putin inteligenta si mai putin competenta, si nu doar de catre barbati, ci si de catre alte femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#frumusete cariera, #frumusete viata profesionala, #aspect fizic placut influenta cariera , #frumusete