Fii tanara pana in varful firului de par!

Marti, 19 Iunie 2012, ora 18:25
5571 citiri
Fii tanara pana in varful firului de par!

Daca vrei sa arati mai tanara si sanatoasa, nu trebuie sa te opresti doar la ten, ci trebuie sa ai grija si la par, astfel incat ingrijirea sa fie completa.

Anumite medicamente, soarele, alimentatia nepotrivita si alti factori externi pot sa duca la o podoaba capilara deteriorata, uscata si fragila, conform Prevention. Din fericire, exista cateva modalitati prin care sa redai firelor stralucirea:

Lupta cu soarele

Nu este deloc o coincidenta ca parul expus mai mult la soare, cel din crestet, se deterioreaza mai repede decat cel de la ceafa, care este ascuns si protejat. Soarele absoarbe umezeala din par, facandu-l sa fie lipsit de stralucire.

Incearca sa folosesti un balsam special vara, care sa aiba si factor de protectie solara, astfel incat sa tina radiatiile ultraviolete la distanta.

Incearca sa iti faci si cararea in mod usor diferit o data la cateva zile, astfel incat sa schimbi zona de expunere maxima a parului.

Alege tunsoarea corecta

Este doar un mit faptul ca odata cu varsta femeile trebuie sa poarte parul mai scurt. Cea mai buna varianta este aceea de a alege o tunsoare care sa te avantajeze din punct de vedere estetic si sa-ti puna trasaturile in evidenta.

Cu trecerea anilor, insa, femeile ar trebui sa tina cont de ridurile fine care le apar pe frunte si sa se gandeasca la modul in care pot sa le ascunda. Spre exemplu, parul lung, ce incadreaza frumos fata, poate sa ascunda sau sa micsoreze efectul vizual al ridurilor numite laba gastei.

Incearca si un breton usor dat intr-o parte, un bob sau o tunsoare pixie, toate acestea avand capacitatea de a distrage atentia de la ochii lasati si obositi.

Ia-ti vitaminele

Parul sanatos este un par stralucitor si, prin urmare, unul care intinereste intregul aspect. Stilistii sugereaza folosirea permanenta a sampoanelor hidratante si mastilor cu vitamine, in special A, B, C si E. Nutrienti precum calciul sau magneziul sunt esentiali, asa este bine sa-i cauti pe etichetele produselor.

Si uleiurile naturale, precum cel de avocado, sunt indicate, dar si infuziile cu vitamina B, C, E si K.

Ajuta-ti parul sa fie saltaret, nu imbacsit

Multe femei vor ca parul lor sa stea perfect tot timpul, iar astfel ajung sa greseasca in ceea ce priveste fixarea acestuia, folosind prea multe produse. Urmarea: coafura devine teapana, deloc naturala.

Acum sunt multe produse moderne care iti confera o textura naturala, parul ramanand flexibil, tresaltand odata cu corpul tau, fapt ce ii confera senzatia de prospetime si tinerete.

Incearca o coada de cal

Incearca intr-o zi sa iti ridici parul si sa-l prinzi intr-o codita simpla, la spate. Te va intineri instantaneu si iti va da un aer de prospetime. Foloseste un produs usor, care sa iti tina firele rebele in frau, sau, din contra, lasa cateva suvite sa zburde, pentru un plus de naturalete.

Atentie la felul in care-ti faci cararea

Incearca sa-ti schimbi felul in care faci cararea, optand pentru una in zig-zag, care iti va da un plus de volum. Se va crea si un aspect usor ravasit, mai natural, dar cu siguranta va parea ca ai mai mult par.

Ai grija la dieta

Ceea ce se intampla in interiorul organismului se vede si la exterior, chiar se poate citi in felul cum iti sta parul. Incearca sa mananci somon, nuci si alte alimente bogate in omega 3, care te ajuta sa ai un scalp sanatos. Incearca si spanac, broccoli, si sfecla, care este plina de vitamina A si C, dar si fier. Carnea slaba este buna in acest sens, dar si lactatele degresate, precum iaurtul sau branza.

Ai grija de firele albe

Daca firele albe deja sunt in numar mare, in loc sa le vopsesti pe toate, mai bine fa-ti niste suvite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#par sanatos sfaturi, #par vitalitate sanatate ingrijire, #par frumos sanatos ingrijire, #trucuri intinerire par, #trucuri ingrijire par , #frumusete