Ghidul unei femei grabite, pentru o piele impecabila

Duminica, 04 August 2013, ora 08:00
10607 citiri
Ghidul unei femei grabite, pentru o piele impecabila
Foto: Allure.com

Ritmul vietii in care traim nu ne ofera prea mult timp liber. Tocmai de aceea, trebuie sa gasim metode practice si rapide pentru a ne ocupa de toate aspectele vietii noastre. Dintre acestea, infatisarea este si ea deosebit de importanta.

Daca esti o femeie grabita, care incearca sa duca la bun sfarsit o multime de sarcini, citeste mai jos cateva sfaturi eficiente, cu ajutorul carora vei avea o piele impecabila, conform Allure.com.

Lupta cu ridurile

SPF-ul din crema ta zilnica va functiona cel mai bine daca anterior ai aplicat un ser care sa contina antioxidanti. Aceste substante, cum ar fi vitamina C, ofera o protectie suplimentara, ajutand la atenuarea ridurilor. In plus, trebuie sa stii ca produsele care contin retinoizi, compusi care stimuleaza productia colagenului, ar trebui aplicate seara.

Pentru a evita eventualele reactii adverse, foloseste-le doar in 2 nopti in timpul primei saptamani, dupa care aplica in cel putin 4 nopti pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile dupa doar o luna.

De asemenea, nu uita si de suplimentul de vitamina C, administrat zilnic. Asadar, ia aproximativ 500 mg de vitamina C, intrucat organismul tau are nevoie de ea pentru a produce colagen.

Ingrijeste pielea din zona ochilor

Pielea din zona ochilor trebuie ingrijita cu produse faciale cu retinol, pana la linia genelor de jos. Daca nu ti-ai mai hidratat acea zona o buna perioada de timp, apeleaza la trucul urmator. Dimineata, tine peste ochi un prosop umed, pentru cateva minute, dupa care maseaza zona cu o crema hidratanta usoara.

Cu siguranta ridurile cunoscute sub numele de "talpa gastei" vor fi mai putin vizibile cateva ore.

In plus, tine minte ca odihna este absolut necesara. Ridurile fine se repara pana la un anume punct in timp ce dormi, chiar si fara ajutorul produselor cosmetice. De asemenea, nu uita sa bei suficienta apa, si asta pentru ca ridurile mici din jurul ochilor pot fi cauzate de deshidratare.

Amelioreaza ochii umflati

Cremele hidratante pot calma zonele inflamate de sub ochi, asa ca opteaza pentru diverse seruri speciale, printre care si cele cu cofeina. Exista si tampoane-gel speciale pentru aceeasi problema pe care le tii la frigider, dupa care le asezi pe ochi timp de doua minute, in fiecare dimineata.

Un alt truc eficient este acela de a dormi pe o perna mai inalta, astfel incat capul sa fie un pic ridicat, fapt care scade riscul aparitiei pungilor de sub ochi.

Trateaza imperfectiunile tenului

Problemele ca punctele albe sau negre pot fi tratate, aplicand pe ele o solutie de 0.5% acid salicilic. Pentru celelalte probleme de la nivelul tenului, aplica o solutie de 2.5% peroxid de benzoil. Repeta procedeul in fiecare dimineata, timp de o saptamana, si nu aplica o concentratie de substanta mai mare pentru ca asta va duce la iritatie.

De asemenea, mai poti masa zona respectiva cu o crema de hidrocortizon 1% si lasa sa actioneze 15 minute. Pentru petele rosii, aplica Visine, folosit adesea pentru ochi rosii, cu aceeasi eficacitate si asupra pielii.

Hidrateaza tenul uscat

Pentru hidratarea tenului uscat este foarte important sa folosesti o crema faciala buna, cum ar fi cea cu glicerina. Daca nu iti hidratezi pielea zilnic, opteaza pentru o solutie cremoasa pentru spalarea si curatarea fetei. In primele 5 ingrediente ale produsului ar trebui sa regasesti glicerina, unt de shea sau fulgi de ovaz.

In plus, ia in fiecare zi 1000 mg de ulei din seminte de in pentru ca acest supliment alimentar ajuta la hidratarea si frumusetea tenului.

Revigoreaza pielea obosita

Exfolierea netezeste pielea, iar tenul neted reflecta lumina. Asadar, o data sau de doua ori pe saptamana aplica geluri de curatare blande sau care contin cristale fine. Opteaza pentru peelingul intr-o singura etapa cu acid glicolin (pentru ten normal si uscat) sau cu acid salicilic (pentru ten gras sau complex).

Pentru ca unele peelinguri pot inrosi pielea, ar fi de preferat sa aplici tratamentele seara, asta in cazul in care nu iti achizitionezi un produs special pentru pielea sensibila.

Exercitiile fizice ajuta si ele la dilatarea vaselor de sange si stimuleaza glandele sebacee, ceea ce face ca tenul sa straluceasca.

Calmeaza si trateaza inrosirea tenului

Pentru acest tip de probleme, foloseste o masca sau o crema cu ingrediente antiinflamatoare. Pentru rozacee, indicata ar fi o crema pe baza de extract de ruscus. Tine minte ca hidratarea zilnica reduce in timp si roseata.

O alta solutie ar fi sa inmoi o bucata de material in lapte si cuburi de gheata si sa aplici pe piele. Raceala, nivelul pH-ului si proteinele din lapte vor diminua roseata.

Un alt truc este acela de a sparge o capsula de ulei din ulei de luminita de seara (Evening Primrose) si sa masezi zonele patate.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#trucuri ingrijire piele, #trucuri rapide ingrijire piele, #ingrijire ten sfaturi, #laba gastei ochi, #ingrijire ten gras, #ten complex sfaturi ingirjire , #frumusete