Greseli pe care sa nu le faci cand te epilezi

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 09:12
9580 citiri
Greseli pe care sa nu le faci cand te epilezi
Foto: Journal des femmes

Picioarele frumoase obliga la un epilat perfect. Dar epilatul nu este un gest care se face la voia intamplarii. Iata care sunt greselile pe care sa nu le faci cand te epilezi.

Daca folosesti un aparat de ras evita zonele sensibile, mai ales regiunea inghinala pentru ca te poti taia, sunt inevitabile iritatiile, unele foarte urate si este posibil sa ramana fire de par care vor creste sub piele. Hidrateaza bine zonele pe care urmeaza sa folosesti lama de ras si foloseste inainte un gel exfoliant care sa inalture celulele moarte, scrie Journal des femmes .

Nu face greseala sa folosesti produse pentru epliat inainte sa le testezi. Este obligatoriu sa testezi benzile epilatoare si cremele pentru a avea dovada ca nu-ti produc reactii alergice.

Daca folosesti ceara, nu uita sa verifici temperatura acesteia. Daca uiti asta, te poti arde, iar arsurile cu ceara fierbinte sunt foarte dureroase si se vindeca greu.

Nu folosi creme inainte de a te epila cu ceara, pentru ca epilatul se va face mai greu. Este obligatoriu sa hidratezi bine pielea dupa epilarea cu ceara. Inainte de epilatul cu ceara foloseste un exfoliant. Firele de par care au crescut sub piele vor fi "scoase" la suprafata.

Epilarea frecventa cu lama fragilizeaza pielea si duce la cresterea rezistentei firului de par. Ceara si solutiile pentru epilat slabesc firul de par si contribuie la rarirea lui. Exista zone unde epilarea este bine sa o lasi pe mana esteticienilor, care stiu sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a preveni iritatiile si lezarea pielii.

Evita sa te expui la soare in ziua urmatoare dupa epilare. Pielea este sensibila si riscul iritatiilor este mult mai mare.

Evita sa folosesti un exfoliant dupa epilat, mai ales in regiunile delicate.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#epilat ceara sfaturi, #epilat ceara, #epilat creme, #sfaturi epilat, #greseli epilare , #frumusete