Ingrediente anti-imbatranire pe care sa le cauti pe etichete

Marti, 22 Februarie 2011, ora 07:00
4329 citiri
Ingrediente anti-imbatranire pe care sa le cauti pe etichete
Foto: ayurvediccure

Reclamele la produsele anti-imbatranire te pot face sa crezi ca fiecare in parte este extraordinar si ca poate face minuni cu tenul tau, estompand liniile fine si ridurile. Modelele care apar in aceste spoturi publicitare arata impecabil si incantator, sustinand ca acel produs este cel mai bun din toate zecile, chiar sutele, care exista. Numai ca, daca ar fi adevarat ca toate acele cosmetice au rezultate vizibile, nu ar mai exista diferente intre ele si ai putea alege orice.

Insa lucrurile nu stau chiar asa. Potrivit Total Beauty, ingredientele sunt cele care conteaza, si nu firma ori reclama.

Iata 12 ingrediente anti-imbatranire de top, pe care este obligatoriu sa le cauti pe etichetele produselor inainte de a le cumpara:

1. AHA si BHA

Aceste doua tipuri de acizi catifeleaza pielea. Acizii AHA sunt buni pentru ten normal spre uscat sau pentru piele arsa de soare deoarece ajuta la hidratarea tenului, stimuleaza productia de colagen si netezesc pielea. BHA este mai bun pentru ten normal spre gras sau predispus la eruptii, si este excelent pentru reducerea rosetii provocate de rozaceea.

2. Retinol

Ajuta la crearea unor celule mai bune si mai sanatoase si determina cresterea nivelului de colagen si de glicozaminoglicani. Toate acestea fac tenul mai ferm si imbunatatesc textura acestuia si capacitatea de protejare a barierei naturale.

3. Vitamina C

Despre aceasta s-a aratat ca duce de asemenea la cresterea productiei de colagen (inclusiv a celei de colagen dermal, care are un rol semnificativ in estomparea ridurilor), reduce decolorarea pielii, stimuleaza bariera naturala a acesteia, imbunatateste capacitatea de reparare a celulelor, reduce inflamatia si ajuta tenul sa reziste mai bine in fata radiatiilor solare.

4. Vitamina E

Si aceasta are mai multe beneficii, printre care se numara protejarea membranelor celulelor tenului si prevenirea distrugerii colagenului. De asemenea, vitamina E lucreaza foarte bine in combinatie cu vitamina C.

Pe etichete insa, vitamina E nu este mentionata sub aceasta denumire, ci astfel: acetat de tocoferil, linoleat de tocoferil, tocotrienoli, alfa-tocoferol sau succinat de tocoferil.

5. Niacinamide

Aceasta forma a vitaminei B3 duce la cresterea nivelurilor de ceramide si acizi grasi liberi, previne pierderea de apa de la nivelul celulelor pielii si stimuleaza microcirculatia. De asemenea, poate ameliora acneea.

6. Ceai verde

Antioxidantii din acesta reduc inflamatiile, stimuleaza crearea de colagen si impiedica efectele daunatoare ale expunerii la soare.

7. Resveratrol

Acesta, ca orice alt antioxidant, aduce beneficii extraordinare pielii - protejeaza de efectele negative ale razelor solare, imbunatateste sinteza colagenului si reduce deteriorarea celulelor.

8. Extract din seminte de struguri

Acesta contine tot antioxidanti care reduc actiunea nociva a radicalilor liberi si ajuta la vindecarea unor leziuni. Impotriva ridurilor este unul dintre cele mai bune ingrediente. In plus, in combinatie cu alti antioxidanti isi sporeste eficacitatea.

9. Curcuminoide

Au proprietati antiinflamatoare, suprima productia excesiva de melanina si ajuta la reducerea iritatiilor si a efectelor negative ale soarelui, care fac ca tenul sa arate mai batran si care impiedica celulele sa se repare.

10. Izoflavone din soia (extract)

Mai multe studii au aratat ca acesti derivati feresc tenul de efectele daunatoare ale mediului inconjurator si ale expunerii la soare, reduc iritatiile, imbunatatesc textura tenului si stimuleaza productia de colagen.

11. Ceramide

Acestea fac tenul sa arate mai tanar, ajutand la producerea matricei intercelulare - care "leaga" celulele intre ele.

12. Acid linoleic si fosfolipide

Acesti acizi grasi ajuta tot matricea intercelulara, functionand ca ingrediente care faciliteaza comunicarea dintre celule. In plus, ajuta la reducerea inflamatiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#anti imbatranire, #ingrediente anti imbatranire, #produse anti imbatranire, #rid, #riduri, #ingrediente anti rid, #cosmetice bune, #etichete cosmetice , #frumusete