Make-up cu Mirela Vescan: Ce este machiajul bronzant si cum se realizeaza

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 13:15
8822 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Ce este machiajul bronzant si cum se realizeaza
Foto: Mirela Vescan

Rabdarea lipseste cand vine vorba despre bronzare, de aceea a aparut expresia "sa nu iei tot soarele intr-o zi", in ideea ca nu este chiar foarte confortabil si nici foarte sanatos sa expui pielea la soare brusc, mai multe ore in loc de cateva minute, asa cum este recomandat.

In sezonul cald, a obtine un ten bronzat reprezinta o preocupare fireasca a tuturor, de neoprit, motiv pentru care fiecare poate sa aleaga solarul, soarele natural, metode calternative de bronzare sau toate la un loc.

Solarul a fost considerat la momentul aparitiei solutia perfecta pentru inlocuirea expunerii directe la soare. Posibilitatea de a avea pielea bronzata in orice anotimp a transformat solarul intr-un prieten fidel multor femei. Timpul a demonstrat insa ca solarul trebuie vizitat cu masura si ca nu este chiar atat de benefic daca orele de functionare al lampilor ce emit UV au expirat. Cateva intrebari legate de integritatea solarului, sunt firesti, explica pentru Ziare.com make-up artistul Mirela Vescan.

Expunerea la soare a devenit o activitate periculoasa, soarele nu mai este atat de sanatos si "prietenos" ca altadata, pot aparea arsuri grave cu urmari si mai grave. Este nevoie de folosirea unor filtre proaspete de protectie solara si de expunerea in limitele recomandate de medici- dimineata dupa rasarit si seara inainte de apus.

Make-up cu Mirela Vescan: Cum sa nu cazi in plasa sfaturilor de pe Internet

Metodele alternative de bronzare se pot realiza la domiciliu cu ajutorul unor creme autobronzante prezente in comert sau in cabinete cosmetice cu ajutorul unor produse profesionale. Se pot pulveriza pe intreaga suprafata a corpului produse colorante, cel mai des folosit este zaharul brun. Dezavantajul acestei metode consta in variatiile de pigment ce pot aparea la un moment dat insa acest disconfort este unul de suprafata, de ordin estetic, sanatatea pielii nu are de suferit.

Totul despre machiajul bronzant

Poti apela la machiajul bronzant, acesta fiind cel mai sigur mod de colorare a pielii, dar si care rezista cel mai putin - o zi. Se folosesc farduri special create pentru sezonul estival si aplicarea se invata prin exercitiu.

Iata cateva ingrediente cheie, foarte bune, care trebuie sa existe pe eticheta produselor solare: extract de ghimpe, musetel, nalba, alfa bisabololo, alantoina, filtru solar, unt de karite.

Pentru machiajul bronzant este nevoie de doua produse principale: fond de ten si pudra.

Aceste produse pot fi folosite si impreuna, si separat. Au capacitate de pigmentare si rezista foarte bine pe ten. Depinde de fiecare tip de ten in parte daca aceste produse vor fi folosite separat sau impreuna. De exemplu, daca un ten prezinta pori deschisi, iritatii sau alte imperfectiuni, atunci ar trebui sa fie folosite ambele produse, daca tenul nu are probleme majore, ajunge putin fond de ten.

Make-up cu Mirela Vescan: Tendinta principala a sezonului

Fondul de ten trebuie sa fie hidratant si usor de aplicat pe fata, umeri, decolteu, gat, ten. Miscarile de aplicare sunt rapide ca atunci cand se aplica o crema de corp. Orice discontinuitate de culoare se regleaza prin masare circulara.

Efectul este superb, pielea are un aspect sanatos si bronzat. Acest tip de fond de ten poate fi folosit si pe pielea bronzata, deoarece ofera o nivelare estetica si un aspect uniform. Pentru fixare se poate folosi o pudra bronzanta care poate fi stralucitoare, satinata sau mata.

Peste aceasta baza de machiaj se poate realiza si machiajul propriu-zis al fetei. De obicei, se aleg farduri de pleoape, blush-uri si rujuri in culori solare, teracota, auriu, bronz, dar daca se urmareste cu adevarat evidentierea bronzului indiferent de cum este obtinut acesta, fardurile ar trebuie sa fie alese in nuante de contrast.

Make-up cu Mirela Vescan: Culoarea anului 2015

Astfel tonurile marine de verde si albastru folosite pentru machiajul ochilor sunt perfecte. Pentru obraji si buze se pot folosi rozuri, fuchsia, cu texturi metalizate sau irizate. Se vor evita fardurile negre, albe, argintii, brunurile, acestea aspresc trasaturile daca sunt folosite in exces.

Nu trebuie sa se uite de paptele pentru perioada de dupa plaja, care lasa pielea moale, ferind-o de arsuri, deshidratare si agresiuni externe, incetinind, in acest fel, imbatrinirea estetica a epidermei.

Make-up cu Mirela Vescan: Scapa usor de cuperoza, acneea rozacee si varice

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ce este machiajul bronzant, #machiajul bronzant, #sfaturi machiaj bronzant, #Mirela Vescan makeup artist , #frumusete