Marirea sanilor fara cicatrici prin abord transaxilar

Advertorial
Joi, 06 Iunie 2019, ora 16:46
52022 citiri
Marirea sanilor fara cicatrici prin abord transaxilar

Chirurgia estetica din Romania intra in elita chirurgiei estetice mondiale prin introducerea celor mai performante tehnologii, inclusiv in marirea sanilor cu ajutorul implanturilor mamare.

In prezent, de departe cea mai avansata tehnica in domeniu o reprezinta marirea sanilor prin abord transaxilar asistat endoscopic, adica incizia (taietura) si cicatricea care ramane in urma ei sunt situate in varful axilei, sub brat, fiind astfel ascunsa vederii, fiind singura tehnica care nu lasa urme-cicatrici la nivelul sanilor.

Primul care a introdus aceasta tehnica in Romania este dr. Serban Porumb, de la Estetis Clinic, din Oradea.

Multe paciente prefera acest tip de incizie, deoarece doar in acest fel se evita cicatricile la nivelul sanului si se evita taierea tesutului mamar cand se plaseaza implantul. In mod normal cicatricea de sub brat se vindeca extrem de bine si este abia detectabila. Deci in primul rand NU SUNT CICATRICI la sani!

Alte avantaje sunt reprezentate de faptul ca precizia cu care se efectueaza interventia este mai mare, facandu-se la un monitor care mareste campul operator de aproximativ 3 ori, se folosesc niste pense speciale cu nanotehnologie, atraumatice, similar chirurgiei robotice, astfel incat recuperarea e mai rapida, iar riscul de desensibilizare (pierderea sensibilitatii sau amortire) a pielii sanului si sfarcului mai mic decat cu tehnica clasica.

Pe langa aceasta riscul ca implantul sa iasa sau sa fie expus prin taietura de sub sani (existent cu tehnica clasica pe sub sani) este practic inexistent! In cazul taieturii pe sub sani, datorita presiunii mari la nivelul cicatricii de sub sani, uneori aceasta se poate deschide si implantul sa fie expus prin taietura de sub sani. Mai jos am incercat sa raspundem la niste intrebari frecvente puse de persoanele interesate de aceasta tehnica de ultima generatie:

- E mai dificila plasarea implanturilor prin axila?

De fapt e mai usor pentru un chirurg antrenat in aceasta operatie. Disectia se face sub control direct cu endoscopul, vizualizare pe monitor (ambele full HD) si marirea campului operator, cu precizie maxima. Tesutul mamar este ridicat fara a fi sectionat, iar implanturile sunt plasate precis in pozitia corecta.

- E mai dureroasa aceasta tehnica de abord axilar?

Sub nici un fel. In realitate pragul de sensibilitate al fiecarei persoane variaza destul de mult, dar in general se simte o jena dureroasa, ca o febra musculara, care se resimte in primele zile, dar care cedeaza usor la calmante. De obicei recuperararea e mai rapida prin aceasta tehnica, intrucat incizia este plasata la distanta de locul operatiei si interventia se face cu ajutorul unor pense speciale, atraumatice, cu nanotehnologie, similar chirurgiei robotice.

- Exista un risc mai crescut de aparitie a infectiei?

Nu, sub nici un fel, studiile efectuate au aratat ca riscul de infectie este acelasi indiferent de locul unde se plaseaza incizia (taietura) si foarte scazut. Ca urmare nu exista un risc marit de aparitie a infectiei prin aceasta procedura.

- Implantul se poate plasa atat sub glanda mamara cat si sub muschiul pectoral?

Bineinteles, cu aceeasi precizie implantul se poate plasa fie in spatele glandei mamare, sau in spatele muschiului pectoral, inclusiv conform tehnicii "dual plane".

- Ce ingrijiri sunt necesare dupa acest tip de interventie?

Ingrijirile sunt foarte simple, se poate face dus zilnic, la doar 2-3 zile dupa interventie. Firele de sutura se dizolva singure, ca urmare nu trebuie sa fie indepartate. Bratele se pot ridica deasupra capului.

- Acest tip de incizie (taietura) ma va afecta medical in vreun fel?

Nu, cu acest gen de interventie nu este afectata nici o structura profunda din axila, ca si nervii, ganglionii limfatici sau vasele mari de sange din axila.

- Cum se vindeca incizia de sub brat? Si cum va arata dupa vindecare?

Incizia in general se situeaza intre 3-4 cm (pentru implanturile cu silicon), in mod normal se vindeca intr-un pliu de sub brat, astfel incat pentru un ochi ne-antrenat nu este detectabila (vedeti pagina web a clinicii Estetis Clinic) . Chiar se poate spune ca se vindeca mai bine decat o cicatrice de sub san sau in jurul areolei (sfarcului), intrucat se afla intr-un pliu cutanat unde pielea este laxa si mobila (ca la pleoapele superioare unde de asemenea in general sunt cicatrici abia detectabile).

- Ce se intampla daca pe viitor e nevoie de o reinterventie de ajustare/schimbare a implanturilor?

Daca pe viitor va fi nevoie de o a doua interventie de ajustare sau schimbare a implanturilor, sau corectia unei contractii capsulare, aceasta se poate face prin incizia efectuata initial pe sub brat. Doar in cazuri rare sau severe, o incizie separata la nivelul sanilor poate fi necesara.

- Cum sunt rezultatele cu implanturile introduse endoscopic prin axila?

Se poate spune ca rezultatele obtinute cu aceasta tehnica sunt intr-adevar excelente, superioare tehnicii clasice si pacientele sunt extraordinar de multumite de rezultat si de faptul de a nu avea cicatrici la sani.

- Daca se introduce implantul pe sub sani, cicatricea este mai vizibila?

In unele cazuri, in special cand pacienta se intinde pe spate, cicatricea poate deveni vizibila si uneori chiar deranjanta atat pentru pacienta sau partenerul acesteia. Aceasta poate avea implicatii emotionale in momentul in care pacienta se intinde pe spate in pat sau daca doreste sa faca plaja topless.

In schimb prin plasarea cicatricii sub brat, exista mari sanse ca nimeni sa nu realizeze ca aveti implanturi, evitand in acest fel unele situatii poate neplacute.

- Care chirurgi plasticieni practica aceasta tehnica?

Intrebati chirurgul d-voastra plastician. Nu orice chirurg plastician practica aceasta tehnica de abord axilar. Introducerea implantului prin axila endoscopic necesita pregatire speciala si expertiza din partea chirurgului, suplimentara fata de pregatirea normala.

Chirurgul d-voastra plastician ar trebui sa aiba o foarte buna experienta cu toate tehnicile de introducere a implantului, fie pe sub brat (prin axila), fie pe sub san, fie periareolar (in jurul sfarcului), pentru a va oferi cele mai bune optiuni si cea mai buna alegere in cazul d-voastra particular.

Dr. Serban Porumb are o experienta deosebita cu toate tehnicile, inclusiv cu cea endoscopica transaxilara, pe care a invatat-o si practicat-o in America, fiind primul care a introdus in Romania tehnica transaxilara asistata endoscopic full HD. De asemenea are un masterat efectuat la Paris la Universitatea Paris XI, sub egida Institutului Gustave Roussi, intitulat "Tehnici Chirurgicale in Chirurgia Sanului Carcinologica si Reparatorie", avand o experienta completa in chirurgia sanului.

Avand in vedere toate aceste avantaje, dupa mai multe sute de paciente operate cu aceasta tehnica axilara endoscopica, putem spune ca in prezent este optiunea noastra nr 1, atat prin rezultatele obtinute cat si prin aspectul cicatricii, care nu este la vedere, ne confirma dr. Porumb.

Uneori cicatricile de sub sani, pot avea un aspect estetic neplacut, in special cand pacienta se lasa pe spate, ceea ce nu se intampla in cazul in care cicatricea este sub brat. In prezent avem multe paciente care vin pentru aceasta tehnica atat din toata tara, cat si din strainatate.

Pentru a obtine aceste performante, dr Porumb a efectuat 6 ani de specializare in unele dintre cele mai renumite spitale si clinici din strainatate: Budapesta, Coimbra, Lisabona, Orlando, Los Angeles si Paris. In prezent, dupa peste 20 de ani de experienta in chirurgia plastica si dupa schimburi de experienta avute cu cei mai renumiti chirurgi ai vedetelor din zona Los Angeles si Beverly Hills, putem spune ca nu suntem in urma nimanui, cel putin in operatiile de implant mamar si rinoplastie, unde am dezvoltat noi tehnici, mai spune dr Porumb.

De altfel si aprecierile internationale primite, in special din partea profesorului James L. Baker din Statele Unite, fost presedinte al Societatii Americane de Chirurgie Plastica, o legenda vie in acest domeniu, care il considera pe dr. Porumb lider in Europa in rinoplastie si marirea sanilor, confirma acest lucru.

Cicatricile sub sani, cu tehnica clasica pot fi destul de vizibile, in special cand pacienta se intinde pe spate.

In schimb, cicatricea de sub brat, intr-un pliu cutanat, este abia vizibila chiar si atunci cand se ridica bratele. Cand bratele sunt pe lange corp nu se vede nici o cicatrice. Pentru mai multe detalii se poate vizita site-ul clinicii, www.estetis-clinic.ro.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#marirea sanilor, #implant mamar, #silicoane pret, #rinoplastie , #frumusete