Mierea, utilizari rapide si eficiente in afara bucatariei

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 20:35
6478 citiri
Mierea, utilizari rapide si eficiente in afara bucatariei

Mierea de albine, alimentul minune considerat un substituent ideal al zaharului, este de mare folos intr-un mod variat, intrebuintarile sale depasind sfera bucatariei.

Iata cum acest desert produs din munca albinelor poate fi rapid folosit acasa pentru ingrijirea frumusetii sau in scop curativ, potrivit Grazia.fr:

Pentru a da stralucire parului: Se dizolva o lingurita de miere intr-o cana cu apa calda, aplicandu-se amestecul pe parul proaspat spalat. Iata un balsam natural cu mare putere de hranire si hidratare pentru firul de par.

Pentru curatarea tenului: Din miere pot fi preparate o multime de masti pentru fata, insa poate fi utilizata si ca atare, aplicadu-se timp de 15 minute pe tenul spalat cu apa calda. Se inlatura cu apa rece, asigurandu-se astfel o piele de bebelus.

Pentru a scapa de acnee: Se aplica un strat subtire de miere pe zonele afectate, lasandu-se o jumatate de ora. Procedeul se reia mai multe zile la rand, pana se scapa de neplacuta problema a adolescentei.

Pentru obtinerea unui balsam de buze: Mierea reprezinta un remediu ideal pentru ingrijirea buzelor, putand fi folosita ca atare sau in combinatii diverse (cu ceara de albine, uleiuri extravirgine etc.) pentru obtinerea de balsamuri naturale folosite in acest scop.

Pentru imbogatirea apei de baie: Doua linguri de miere, plus doua linguri de ulei de masline adaugate in apa de baie vor asigura o piele deosebit de catifelata la iesirea din cada.

Pentru dezinfectarea ranilor usoare: Mierea are in mod natural proprietati antimicrobiene si cicatrizante, de aceea poate fi folosita ca prim dezinfectant in cazul taieturilor si arsurilor, aplicandu-se pe locurile afectate.

Pentru tratarea colitelor si enterocolitelor: Actiunea antimicrobiana a mierii o face utila in accelerarea vindecarii unor astfel de afectiuni. Se consuma in acest scop cate o lingurita diluata intr-o cana de apa sau ceai, de trei ori pe zi.

Pentru inlaturarea anxietatii: Amestecata cu ceai de plante, mierea are proprietati calmante, contribuind la reducerea tensiunii psihice.

Pentru inlaturarea insomniei: O lingurita de miere inainte de culcare poate aduce somnul mai usor, printr-o actiune la nivel hormonal.

Pentru calmarea durerilor de gat: Mierea este un remediu foarte cunoscut pentru tratarea durerilor de gat aparute de caz de raceli, viroze, gripe. Pentru un mai bun rezultat, se combina cu suc de lamaie, si aceasta avand proprietati dezinfectante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#remedii miere, #utilizari miere albine, #miere ingrijire acasa, #miere dezinfectare rani, #miere dureri de gat, #miere intrebuintari , #frumusete