Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nebunia chirurgiei estetice (Galerie foto)

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 16:32
5913 citiri
Nebunia chirurgiei estetice (Galerie foto)
Foto: L\'Internaute

Fenomen rezervat cu precadere lumii din showbiz si considerat inca drept un moft de star, chirurgia estetica a devenit un business care a explodat la inceputul anului 2000, cu numeroase si diverse particularitati: operatii esuate in cazul unor vedete, scandaluri sanitare, metode periculoase sau experiente extreme.

Potrivit unui recent studiu realizat de International Society of Aesthetic Plastic Surgeons (ISAPS), aflam ca in fiecare an, la nivel mondial, se inregistreaza aproximativ 15 milioane de interventii.

In China, ca sa luam doar un exemplu, numarul persoanelor care apeleaza la chirurgia estetica creste intr-un mod dramatic si este considerat scapat de multi ani de sub un control complet, scrie L'Internaute.

In Franta, un sondaj Ifop din 2009 arata ca numarul de operatii s-a dublat fata de 2002. Statisticile sunt dificil de centralizat, dar se poate vorbi in prezent despre 200.000 de interventii chirurgicale anuale.

Apogeul nu e nici pe departe atins. International Master Course on Aging Skin (IMCAS), un congres la care se reunesc dermatologi si chirurgici plasticieni, estima o crestere in acest domeniu cu 10% pana in 2017.

In Asia, practicarea unor corectari fizice va ajunge la un nivel majorat cu patru procente peste media actuala.

Coreea de Sud se afla in topul tarilor cu cele mai multe interventii pe cap de locuitor, conform ISAPS, iar Grecia detine pozitia secunda inca din 2011.

Tipul de interventii estetice este dominat net de operatii vizand tonifierea pielii fetei si netezirea ridurilor. Astfel, numai botoxul ar fi folosit in trei milioane de operatii.

Tipologia difera de la tara la tara. De exemplu, Brazilia este cunoscuta ca tara implanturilor fesiere si a labioplastiilor.

In schimb, SUA sunt pe primul loc in materie de marirea sanilor. Tari asiatice, precum Coreea, China sau chiar Japonia detin suprematia in rinoplastii, in vreme ce liposuctia este intalnita in mod obisnuit in multe tari.

Iata cateva exemple care arata ca interventiile nu au mereu rezultatul dorit.

Harald Gloeoeckler si Amanda Lepore

Printre interventiile acestora se numara botox in buze si sprancenele tatuate. "Lucrez la corpul meu ca la o sculptura. Corpul meu este o opera de arta", a declarat designerul german Harald Gloeoeckler.

LaToya Jackson

Sora mai mare a lui Michael Jackson, LaToya Jackson, a apelat la lifting facial si rinoplastie. Insa, nimeni nu a considerat ca o astfel de chirurgie a avut asupra ei efecte distructive.

Cazul Oneal Ron Morris

Este cunoscut cazul care a zguduit lumea chirurgiei estetice. Oneal Ron Morris, 30 de ani, nascuta barbat, dar recunoscuta ca femeie, a fost retinuta de politia din Miami dupa un an de cercetari pentru practicarea ilegala a medicinei. Falsul chirurg estetician a injectat ciment si lipici in fesele victimelor sale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#chirurgie estetica, #crestere interventii chirurgicale, #operatii estetice nereusite , #frumusete