Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Principalele greseli in ingrijirea parului

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 13:41
6712 citiri
Principalele greseli in ingrijirea parului

Multe femei simt ca nu sunt destul de atragatoare din cauza parului, cu toate ca isi dau toata silinta sa il spele cat mai des si folosesc produse de ingrijire. Care este motivul pentru care parul tau refuza sa straluceasca?

Potrivit Canadian H&L Magazine, oricat de multa atentie ai acorda podoabei capilare, nu vei reusi niciodata ca parul tau sa arate sanatos daca ai urmatoarele obiceiuri gresite:

Folosesti produsele nepotrivite tipului tau de par

Multe lume face aceasta greseala de a folosi produse ce nu se potrivesc cu tipul de par. La fel ca si pielea, parul vine intr-o varietate de forme. Daca este tern si uscat, are nevoie de hidratare, iar daca este vopsit, trebuie sa folosesti produse speciale, care vor mentine cat mai mult culoarea vopselei. In plus, foarte indicat ar fi sa folosesti un produs care sa iti protejeze parul pe durata intregului an de razele UV.

Iti speli parul prea mult

Este periculos sa iti speli parul prea des, caci pielea scalpului se va irita, iar firele parului se vor subtia, vor deveni fragile, uscate si se vor rupe usor. Spala-te in fiecare zi doar daca este foate foarte gras. In caz contrar, limiteaza-te la doua spalari pe saptamana sau chiar mai rar, in functie de aspect.

Aplici gresit samponul

Dupa ce te-ai lamurit cat de des este nevoie sa iti speli parul trebuie sa gasesti si cantitatea ideala de produs. Prea putin sampon nu ti-l va curata cum trebuie, iar prea mult il poate usca excesiv si lasa resturi ce il vor imbacsi. Trebuie sa stii ce cantitate sa folosesti in cazul in care ai parul scurt sau mediu sau lung.

Mai mult, niciodata sa nu aplici samponul direct din recipient pe par, pune mai intai in palma, amesteca usor si apoi aplica pe toata lungimea parului. Cand vrei sa folosesti balsam, dupa ce in prealabil ai clatit samponul, stoarce excesul de apa pentru ca solutia sa poata adera mai bine la firele de par.

Nu folosesti suficient balsam

Cea mai mare greseala este aceea de a nu aplica deloc balsam sau de a folosi foarte putin. Acesta este bun chiar si pentru parul gras (in cazul acesta il vei aplica incepand cu 2-3 centimetri de la radacina). Poti tine un pieptene in cabina de dus, cu care sa iti piepteni parul dupe ce ai folosit balsam, inainte sa clatesti. Intotdeauna lasa solutia sa actioneze 2-3 minute.

Pentru a te asigura ca nu mai raman urme de produs, la sfarsit clateste cu apa rece. Aceasta va ajuta si la inchiderea porilor firelor de par, mentinand inauntru elementele hidratante.

Nu te clatesti suficient

Reziduurile ramase in urma spalarii sunt un mod sigur de a avea un par tern. Acesta va fi greu de coafat si va parea murdar. Uita-te la apa cu care te clatesti si nu te opri pana nu mai vezi nicio bula formata de la sampon. Doar atunci vei sti ca parul tau este curat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#par vopsit, #par ingrijire, #sampon tip par, #par sanatos, #balsam par, #trucuri ingrijire par , #frumusete