Regulile unui par vopsit frumos si sanatos

Joi, 11 August 2011, ora 07:00
39457 citiri
Regulile unui par vopsit frumos si sanatos

Daca te-ai vopsit macar o data in viata, stii cu siguranta ca apoi este mai greu sa ai grija de parul tau si sa ii pastrezi vitalitatea, iar daca te numeri printre persoanele care ar vrea sa faca acest pas, dar se tem de consecinte, trebuie sa stii ca, respectand anumite reguli, nu vei avea niciun fel de probleme.

Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine parul pe care l-ai visat, potrivit Allure:

Pregateste-ti parul inainte

Varfurile tocite si parul neglijat vor strica pana si opera unui mare stilist, caci nicio vopsea nu va arata bine pe o baza deteriorata. De aceea este esential sa te tunzi inainte sa te vopsesti, iar cand mergi la salon poarta parul asa cum il tii tu majoritatea timpului, pentru ca profesionistul sa isi faca o idee clara despre modelul pe care il va folosi, daca iti face suvite.

Cunoaste-ti propria persoana

Oricat de ciudat ar suna, trebuie sa te cunosti inainte de a face o schimbare. Daca in mod natural esti blonda, nu te va prinde o nuanta ca a Salmei Hayek, iar daca ai un ten masliniu nu vei putea purta blondul lui Scarlett Johansson. Tenul deschis merge bine cu par blond si saten deschis, pe cand pielea bronzata se potriveste cu parul mai inchis la culoare (saten inchis, negru, cupru).

In plus, daca ai parul cret sau ondulat, poti folosi pana la 6 nuante. In schimb, daca parul este drept, este mai bine sa folosesti o singura culoare, sa fie totul cat mai uniform cu putinta.

Nu te zgarci la vopsea

Greseala multor femei care se vopsesc singure este ca folosesc prea putina vopsea, aceasta nu se intinde bine si nu acopera tot parul, si, astfel, apar imperfectiuni. Daca parul este cel putin pana la nivelul umerilor, inseamna ca ai nevoie de doua cutii.

Acopera parul

In cazul in care mergi la salon, stilistul va sti ce sa faca. Daca optezi pentru vopsitul acasa, acopera parul cu o masca de plastic, caci va ajuta vopseaua sa intre mai bine in firele de par si va preveni scurgerea ei pe frunte.

Invata cum sa comunici

Cea mai buna modalitate de a spune unui stilist cum vrei sa arati dupa schimbare este sa aduci o poza, iar apoi acesta sa adapteze modelul la trasaturile si tenul tau. Daca nu faci acest lucru, evita sa folosesti cuvinte pompoase cand explici, sau sa rostesti o culoare anume, caci s-ar putea sa te trezesti cu ceva inspaimantator pe cap.

Cel mai bine este sa-i explici mai simplu, de exemplu, ca vrei o culoare naturala, cu suvite nu foarte evidente, cu o nuanta sau doua mai deschise decat culoarea naturala.

Ia-o usor

Parul blond arata intotdeauna mai bine pe o persoana care a fost blonda in copilarie. Daca tu ai avut mereu nuanta lui Michelle Obama, nu iti va sta niciodata bine vopsita ca Donatella Versace. Nu schimba mai mult de 2 nuante fata de cea naturala, daca vrei sa nu arati ciudat, iar in cazul suvitelor poti ajunge pana la 4-5 nuante diferenta.

Repara ce nu-ti place

Daca tu sperai sa ai un par blond caramel dar ti-a iesit un rosiatic, nu este un sfarsit de lume si nu inseamna ca trebuie sa te complaci asa. Cat parul este inca umed, aplica foarte mult balsam de par, pune o masca de plastic si un prosop pentru a-l tine cat mai cald cu putinta si stai asa 10 minute.

Daca nu s-a schimbat nimic, mergi la un specialist pentru ajutor.

Evita lucrurile daunatoare

Si parul are mofturile lui. Nu ii place sa fie supus razelor solare, clorului, excesului de caldura, de sare sau sa fie spalat foarte des. Foloseste protectie inainte sa iesi din casa si daca se usuca peste masura, alege un balsam mai puternic si ai grija, caci s-ar putea sa-l usuci cu aparatul prea mult.

Prelungeste rezultatele

Stii cat de frumos, stralucitor si sanatos arata parul tau imediat dupa ce l-ai vopsit? Nu ai vrea sa fie asa mereu? Oricat de fals ar parea, multe femei nu folosesc sampon special pentru par vopsit, desi asta este o regula de baza. De asemenea, alege produse care sa contina silicon si alte produse hidratante.

Ai grija de firele gri

Totul incepe cu un singur fir gri, care apoi pare ca se multiplica cu viteza luminii. Inainte sa scapi situatia de sub control, actioneaza alegand o vopsea semipermanenta, care se spala treptat, asa ca nu se va vedea o diferenta prea mare la radacina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#par vopsit frumos, #par vopsit sanatate, #par vopsit sfaturi, #par vopsit culori, #par vopsit nuante, #vopsire par culori , #frumusete