Retete pentru produse destinate exfolierii

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 17:07
2630 citiri
Retete pentru produse destinate exfolierii

Pielea moarta este inevitabila si are un aspect urat, astfel ca exfolierea isi are rolul ei, daca, bineinteles, nu se exagereaza.

Potrivit Best in cosmetics, in cazul in care ai pielea grasa este nevoie doar de o exfoliere pe saptamana, iar daca este uscata, de maxim doua. Desi exista multe produse destinate acestui tip de tratament, majoritatea sunt pline de chimicale si, prin urmare, pot face rau pielii. Sunt insa si cateva metode naturale prin care iti poti confectiona chiar tu produse de exfoliere.

Portocala si lamaie

Nu arunca cojile de lamaie si portocala, caci ar putea fi ingredientul principal al unui scrub natural. Usuca-le si tine-le departe de lumina soarelui, apoi macina-le si pastreaza-le intr-un borcan inchis ermetic. Cand faci baie ia 2 linguri din acest amestec si adauga o lingura de miere si putin lapte, pentru a face o pasta abraziva. Inainte de baie freaca pielea cu aceasta solutie. Vei vedea cat de curand rezultatele pe propria piele.

Pulbere de naut

Daca pielea ta este uleioasa, ia 4 linguri de pulbere de naut la care adauga jumatate de lingura de turmeric si cateva picaturi de apa de trandafir si lapte. Maseaza pasta pe corp si atunci cand se usuca incepe sa o cureti folosind miscari circulare de exfoliere.

Ovaz

Ai nevoie de jumatate de litru de lapte batut si o cana de ovaz macinat in bucatele mai mari. Amesteca bine si tine la frigider pentru 2 ore. Aplica pasta pe corp si cand incepe sa se usuce, maseaza, apoi clateste cu apa calda.

Rosii

Ai nevoie de 4 rosii taiate marunt si de orez fiert si lasat in apa timp de 30 minute. Adauga-l la piureul de tomate si aplica amestecul pe corp pentru 20 minute. Maseaza cand se usuca si spala-te cu apa calda. Acest tratament este ideal pentru persoanele cu pielea uleioasa.

Linte galbena

Iti trebuie jumatate de cana de linte tinuta in apa timp de 30 de minute si scursa bine apoi. Amestec-o pana se transforma intr-o pasta si aplica pulbere de naut si putin lapte. Este buna in special pentru zona gatului, a fruntii si a obrajilor.

Coji de grau

Ramasitele rezultate in urma macinarii graului sunt foarte bune pentru exfoliere, umezite cu putina apa si amestecate cu miere. Aplica pe fata si exfoliaza bland pentru 5 minute.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#exfoliere produse, #exfoliere naturala, #exfoliere sfaturi, #exfoliere piele, #produse exfoliere naturale, #scrub natural , #frumusete