Succesul depinde si de frumusete

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 07:16
2679 citiri
Succesul depinde si de frumusete

De cand Susan Boyle, gospodina din Marea Britanie cu voce de privighetoare, nu a reusit sa castige editia "Britain's Got Talent", o discutie mai veche a incins spiritele.

Conteaza aspectul fizic la obtinerea succesului?. The Wall Street Journal incearca sa ofere un raspuns si aduce in sprijinul concluziei sale rezultatele unui studiu publicat recent de Jurnalul de Psihologie Aplicata.

Potrivit psihologilor, aspectul fizic influenteaza nu numai atitudinea oamenilor fata de talentul unei persoane dar si capacitatea acelei persoane de a castiga multi bani. Oamenii atragatori au mai multe sanse sa castige mai multi bani la locul de munca decat cei care arata mai putin bine.

Avand in vedere aceasta atitudine, angajatorii ar "trebui sa faca un efort sa reduca polarizarea asupra aspectului fizic, la angajare", este de parere Carlice Hurst de la Universitatea din Florida.

Autorii studiului mai sustin ca oamenii frumosi au sanse mai mari sa obtina in viata tot ceea ce-si doresc. De la spitalul in care se nasc, unde beneficiaza de intreaga atentie a medicilor, pana la scoala, unde devin preferatii profesorilor, copiii sunt invatati de mici ca frumusetea contribuie la succes.

Pe de-o parte, nu este un lucru rau, pentru ca orice copil invata de mic ce insemna increderea in sine, chiar daca acest lucru este generat de niste bucle frumoase sau de doi ochi albastri. Insa pe de alta parte, mai departe, este nevoie de o serie de trasaturi care tin de personalitatea, abilitatile si educatia persoanei din acel post.

Potrivit sursei citate, persoanele cu aspect fizic placut castiga cu 12% mai mult decat cei care sunt mai putin atragatori, iar principalul motiv este acela ca angajatii frumosi sunt vazuti ca fiind mai cooperativi si mai saritori. (M.M.)

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#frumusete si succes, #frumusete si bani, #femei frumoase , #frumusete