Smartphone care are grija de tenul tau

Marti, 12 Iunie 2012, ora 14:22
1296 citiri
Smartphone care are grija de tenul tau
Foto: infoniac.ru

Eficienta tratamentelor cosmetice este adesea subiectiva. Iesind din salonul de tratament, clienta apreciaza calitatea procedurii ce i s-a administrat, in functie de propria dispozitie, de optimism si mai rar de criterii obiective si documentate, pe care, de altfel, nici nu le prea are la dispozitie.

Pornind de la aceasta realitate simpla, firma Fujitsu a conceput o aplicatie smartphone, capabila sa efectueze evaluari obiective privind eficienta tratamentului cosmetic aplicat, dupa criterii stabilite printr-un program special - noteaza Infoniac.

Ideea nu este noua. S-au mai facut incercari cu diferite dispozitive electronice, destinate sa evalueze calitatea stratului superfcial al epidermei inainte si dupa tratamentul cosmetic, atat sub aspect estetic, cat si medical.

De fiecare data rezultaele testarilor se dovedeau deformate de efectele luminoase inerente spatiului ambiental, pozitiei pacientei sau chiar starii emotionale a acesteia.

Cosmetica este un domeniu foarte delicat. Ea nu permite erori, iar o greseala facuta pe obrazul, nasul sau tampla pacientei poate compromite definitiv prestigiul laboratorulor care si-au permis-o. Efectele greselilor devin rapid publice, iar vadul se "strica".

De aceea, expertii in estetica au cautat criterii riguros obiective. Noul sistem depinde numai de parametrii electronici cu care lucreaza. Unghiul de lumina, intensitatea luminoasa sau filtrul cromatic nu influenteaza in niciun fel rezultatul masuratorii, determinat de elemente electronice si nu optice.

Investigatia facuta inainte de tratamentul cosmetic si cea de dupa acesta permit evaluari foarte exacte in ceea ce priveste calitatea si aspectul epidermei. Citind pe ecranul aparatului, clienta isi poate da singura seama daca tratamentul aplicat a fost corect, superficial sau chiar daunator.

In acelasi timp, aparatul este prevazut cu memorie care stocheaza rezultatul evaluarii, pentru a se putea observa evolutia in timp a tratamentelor succesive si influenta lor asupra tenului.

Firma Fujitsu a lansat sistemul, deocamdata, cu titlu de testare. Testat pe un esantion de voluntari, acesta urmeaza a fi omologat definitiv si autorizat in vederea comercializarii internationale.

Este un razboi pe care firma Fujitsu si-l asuma de pe acum, stiind ca se asteapta la o reactie negativa din partea unor companii cosmetice, dar si la una favorbaila din partea femeilor care isi fac un ideal din calitatea desavarsita a tenului lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#aplicatie smartphone cosmetica, #smartphone Fujitsu aplicatie cosmetica, #aplicatie cosmetica smartphone , #frumusete