Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Viitorul fara riduri: S-a inventat "a doua piele" (Video)

Marti, 10 Mai 2016, ora 12:26
6308 citiri
Viitorul fara riduri: S-a inventat "a doua piele" (Video)
Foto: captura YouTube/MIT

Ideea de a nu ni se vedea pe fata trecerea anilor pare o utopie. Insa oamenii de stiinta americani au gasit o metoda de a ascunde, fara operatie sau injectii, pungile de sub ochi si ridurile. Nici macar imperfectiunile pielii nu mai sunt atat de vizibile gratie inventiei lor.

"A doua piele", creatia oamenilor de stiinta de la Harvard si Institutul de Tehnologie din Massachusetts (M.I.T.), a fost deja testata pe 170 de subiecti, informeaza New York Times. Aceasta consta intr-o pelicula invizibil care se asaza pe fata. Acest strat subtire si elastic permite pielii sa respire, insa este indeajuns de ferm si ramane fix, nepermitand pungilor de sub ochi sa se lase, de exemplu.

Ingredientele folosite sunt considerate sigure, toate fiind acceptate de Food and Drug Administration. Studiile de pana acum au aratat ca nu dau alergii sau iritatii.

Concret, pe fata (sau oricare parte a corpului) se foloseste un gel invizibil, dupa care o crema. Reactiile dintre cele doua duc la formarea unei pelicule subtiri, nimic altceva decat "a doua piele".

Aceasta ar putea avea nenumarate aplicatii, putand fi folosita nu numai in scop estetic. Poate fi impregnata cu lotiune cu ecran solar - si atunci sa nu ne mai facem griji pentru cancerul de piele - sau poate fixa sub ea, pe pielea cu care ne-a inzestrat natura, anumite medicamente sau unguente folosite in scop medical. Poate fi utila, astfel, in tratarea eczemelor, psoriazisului sau altor afectiuni ale pielii.

Ridurile arata la ce boala suntem expusi

O astfel de epiderma artificiala rezista mai bine de o zi, iar cel care o "poarta" nu trebuie sa se teama sa se spele sau sa transpire, pentru ca pelicula nu va disparea.

Cercetarile au fost finantate de doua companii mici, private, din Cambridge. Urmeaza ca produsul, numit Olivo, sa obtina aprobarea FDA, inainte de a fi lansat pe piata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#a doua piele, #Olivo piele artificiala, #solutie ascundere riduri, #pungi ochi solutie, #fara riduri solutii , #frumusete