Cum îți dai seama că plantele tale au nevoie de îngrășăminte și cum le alegi?

Advertorial
Vineri, 16 Iulie 2021, ora 18:10
3680 citiri
Cum îți dai seama că plantele tale au nevoie de îngrășăminte și cum le alegi?
ingrasamant culturi agricole FOTO: unsplash.com

Oricât de bine ai avea grijă de culturile tale, indiferent de tipul acestora, câteodată pare că nu este suficient ce faci. Mai ales dacă vorbim despre legume, ai impresia că nu au gust bun sau că nu arată deloc apetisant, lipsindu-le culorile specifice. Dacă nu se pune problema vreunei boli sau vreunui dăunător, atunci înseamnă că plantelor, legumelor și fructelor le lipsesc minerale și vitamine esențiale pentru buna lor dezvoltare. Contrar miturilor, legumele și fructele nu au gust în momentul în care nu au avut suficienți nutrienți pentru a se dezvolta.

Care sunt semnalele cărora trebuie să le acorzi atenție?

Nutrienții sunt consumați cu precădere în etapele considerate active, mai exact în creștere, înflorire și în fructificare. Plantele au nevoie de multe vitamine și minerale, astfel încât să poată dezvolta corect. Dacă nu dispun de aceste substanțe nutritive în cantitățile ideale și dacă apar și schimbări bruște de temperatură, plantele nu vor reuși să se dezvolte armonios.

Primele semne cărora trebuie să le acorzi atenție sunt: plante și fructe mici și nedezvoltate corespunzător, frunze galbene, frunze răsucite, flori uscate înainte de vreme. În acest moment, mai poți ajuta plantele și te mai poți bucura de o recoltă bogată, sănătoasă și gustoasă, numai dacă acționezi cât mai repede. Va fi necesară aplicarea unui îngrășământ potrivit pentru culturile tale.

Cum alegi îngrășământul potrivit?

Un îngrășământ eficient poate salva cultura și nu trebuie să te temi de astfel de substanțe. Dacă respecți indicațiile oferite de către producător și mai ales dacă respecți dozajul, totul va fi în regulă. Îngrășămintele sunt testate foarte bine înainte de a fi puse pe piață și astfel s-a stabilit dozele la care sunt eficiente și prezintă și siguranță.

Poți opta pentru îngrășăminte cu aplicare la sol și îngrășăminte foliare. Dacă plantele se află în etapele de dezvoltare incipientă, ar fi bine să optezi pentru ingrasaminte pentru sol de la Ogorul.ro. Astfel, substanțele vor fi distribuite corespunzător și nu va mai trebui să îți faci griji o bună perioadă.

Îngrășămintele conține elemente indispensabile pentru plante: azot, potasiu, fier, cupru, mangan, bor, zinc, calciu, magneziu, sulf și multe altele. La Ogorul.ro vei găsi atât îngrășăminte clasice, dar și unele naturale, extrase din plante, potrivite chiar și pentru culturile organice.

Poți opta pentru îngrășăminte de tip granule, microgranule sau îngrășăminte lichide. Intrând pe site, vei observa că este foarte ușor să alegi îngrășămintele ideale pentru culturile tale. Doar selectezi tipul culturii și îți vor apărea toate rezultatele potrivite. Unele îngrășăminte sunt universale, altele realizate special pentru o anumită cultură, așa că poți alege ceea ce ți se pare mai potrivit.

Dacă îți dorești un îngrășământ universal, recomandarea noastră este acest Îngrășământ Microseed Bio Microgranulat cu aplicare la sol, 1 kg, EuroTSA. Este recomandat pentru toate culturile legumicole și se poate aplica indiferent de metoda de cultivare: în câmp, în seră sau solarii. Pentru o aplicare eficientă, în continuare îți prezentăm dozele recomandate.

CulturăDoză kg/haPerioadă
Tomate35-50Aplicare localizată la semănat/ transplantare
Culturi horticole35-45Aplicare localizată la semănat/ transplantare
Substrat pt rasaduri50g/mp sau 500g/m3
Pămant flori60 g/m2//800 g/m3Amestecați uniform cu puțin timp înainte de    utilizare
Culturi de camp30-50 kg/ha 

Produsul poate fi aplicat prin microgranulatoarele mașinilor de semănat.

Sperăm ca informațiile prezentate să îți fie de folos!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#gradina, #ingrasamant, #culturi agricole , #gradina